Dolar 2.5 ayın en düşük seviyesine indi

Dolar 2.5 ayın en düşük seviyesine indi

IMF ile görüşmelere yeniden başlanması kararı ile dolar 1,59'un altına indi

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile ara verilen görüşmelere yeniden başlanması kararının alınması ve yatırımcıların G20 zirvesinde dünya liderlerinin global kriz karşısında gerekli çabayı gösterdiğine ikna olmasıyla yükselen global borsaların etkisiyle dolar 1,59 TL'nin altına inerken, gösterge tahvilde bileşik faiz 3 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 13.50 bileşiğin altına indi.

IMF-Türkiye görüşmelerinin yeniden başlayacağı haberi, G20 zirvesinden gelişmekte olan ekonomileri destekler nitelikte gelen olumlu kararlar ve ABD'de muhasebe standartlarının gevşetilmesi piyasalarda olumlu bir görünüme yol açtı.

Dün spot kapanışta 1.6200 TL olan en iyi dolar alış kotasyonları bugün ilk işlemlerde 1,5870 TL ile 14 Ocak'tan bu yana en düşük düzeyi gördü.

FAİZ 3 YILIN EN DÜŞÜĞÜNDE

Tahvil/bono piyasalarında 3 Kasım 2010 vadeli gösterge kıymetin ortalama bileşik faizi, dün spot kapanışta yüzde 13.64, valörlüde yüzde 13.70 olurken, aynı tahvilde bugün tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde faiz yüzde 13.48/13.57 seviyesindeydi.

IMF ile ilgili olumlu gelişmelerle faizin yönünü aşağı çevirdiğini belirten yerli bir bankanın tahvil/bono masası yöneticisi, "IMF ile ilgili gelişmeler piyasayı direk etkiliyor. Ancak şu an bulunduğumuz seviyelerden kâr satışlarının gelmesi doğal karşılanmalıdır. Çünkü haftaya yeni gösterge kağıdın ihalesi gerçekleştirilecek" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :