Dolar hızlı yükselişe geçti

Dolar hızlı yükselişe geçti

Sabah saatlerinde sakin seyreden dolar kuru yeniden hareketlenmeye başladı. Dolar içeride 1.5365 TL ile son 7 ayın en yüksek seviyesine çıktı

Dolarda dün başlayan yükseliş hareketi bugün de etkisini hissettiriyor. Yurtdışında dolar euro karşısında hızlı bir hareketle 1.37 sınırından 1.3560'a kadar geldi. Doların bu hızlı çıkışı içeride de kendini gösterdi.

Sabah saatlerinde 1.53 TL seviyelerinde hareket eden dolar 1.5365 TL'ye kadar yükseldi. Bu seviye itibariyle doların dün ve bugünkü toplam değer artışı yüzde 1.5 oldu. Yılbaşından bu yana bakıldığında ise dolardaki artış yüzde 2.54 olarak kaydedildi.

Dolar, temmuz ayından bu yanaki en yüksek seviyelerini test ediyor.

ALMANYA VERİLERİ EURO'YU VURDU

Almanya'da merakla beklenen iş güveni endeksi bugün açıklandı. ancak açıklanan veriler piyasa beklentilerinin çok uzağında kaldı. Şubat ayındaki soğuk havanın inşaat ve perakende harcamalarını vurması nedeniyle iş güveni endeksi 11 aydır ilk kez düştü. Ocak ayında 95.8 olan endeks Şubat ayında 95.2'ye geriledi.

Ekonomistler endeksin 96.1'e yükselmesini bekliyordu.

Açıklanan bu olumsuz veri euro/dolar paritesinde de etkkisini hisstetirdi. Güne dolar karşısında kuvvetli başlayan euro, endeksin açıklanması ile 1.3679'dan 1.3629'a kadar geriledi. Eurodaki gerilemenin sonrasında da devam ettiği izlenirken, parite saat 14.15 itibariyle 1.3582'den el değiştirdi

Etiketler :