DOMATES MUTLULUK SAÇIYOR

DOMATES MUTLULUK SAÇIYOR

Uzmanlar her mevsim bulunan ve genellikle bütün yemekler de kullanılan domatesinde çikolata gibi mutluluk hormonunu harekete geçirdiği belirterek, mutlu olmak isteyenlerin bol bol domates tüketmelerini önerdi.

Uzmanlar tarafından domatesin birçok faydasını sayılırken, doğal ortamda yetişen kimsayal materyallerden uzak duran kendi doğasında yetişen domateslerin tüketilmesini öneriliyor.
Ahlat Ziraat Odası mühendislerinden Ayfer Akbaba ise yaptığı açıklamada, domatesin beslenmedeki olumlu etkisini vurgulayarak; "İyi beslenen insanın mutlu insan olduğunu hepimiz biliyoruz. Sağlıklı bir beden, sağlıklı besinler ülkemizde yoğun tempo ile yaşanan sıkıntıların akabinde insanımızın mutlu olma ihtiyacına itiyor. Bazı besinlerinde bu konuda uyarıcı olduğu çok açıktır. Çünkü her besin farklı bir maddeyi, farklı bir materyali en iyi bir şekilde içinde barındırıyor. Çikolata gibi farklı besin türlerinden biriside domatestir. Mutlun olmak istiyorsanız bol bol domates yiyin diye bilirim. Özellikle kimyasal materyalden daha uzak dura bilmiş, kendi doğasında yetişmiş domatesin çok daha açık olduğu açık bir gerçektir. Sağlıklı domatesi sağlıkla yiyin sağlıkla gülümseyin" dedi.

Akbaba, domatesin C ve A vitamini, potasyum ve folik asidin bulunduğu birçok faydalı madde içerdiğini konunun uzmanları her defasında dile getirdiğini belirterek; domatesin gribi önlediğini, cildi koruduğunu, kolesterolü kontrol ettiğini, yaşlanmaya karşı etkili olduğunu, romatizmal sorunları azaltarak, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini de sözlerine ekledi.

Etiketler :