Domuz gribi Barbados'a da ulaştı.

Domuz gribi Barbados'a da ulaştı.

Kanada genelinde domuz gribi vakası 1795'e yükselirken, H1N1 virüsü Atlas Okyanusu'nun batısında, Güney Karayipler'deki ada devleti Barbados'a da ulaştı.

Kanada Halk Sağlığı Ajansının açıklamasına göre, geçen pazartesi günü 1530 olan H1N1 virüsüne yakalanan sayısı, 265 yeni vaka ile birlikte 1795 oldu.

Ülke genelindeki vakaların eyaletlere göre dağılımı ise, Nova Scotia'da 74, British Colombia'da 136, Alberta'da 141, Ontario'da 894, Quebec'de 346, New Brunswick'te 2, Yukon'da 1, Saskatchewan'da 153, Manitoba'da 38, P.E.İ.'de 3, Nunavut'ta 5 olurken, henüz domuz gribi vakasına rastlanmayan tek eyalet ise Newfounland-Labrador oldu.

HAMİLE KADIN ÇOCUĞUNU KAYBETTİ
Manitoba eyaletinde H1N1 virüsü taşıyan 2 kadının sağlık durumunun ise kritik olduğu açıklandı.

Eyalet başkenti Winnipeg'in kızılderililerin yaşadığı St. Theresa bölgesinden pazartesi günü durumu ağır olan 2 kadın ve 5 çocuğun hastaneye kaldırıldığını açıklayan Manitoba Halk Sağlığı Direktörü Dr. Elise Weis, dün 5 çocuğun daha hastanede gözetim altına alındığını duyurdu.

Durumu ağır olan kadın hastalardan birinin hamile olduğunu ve bebeğini kaybettiğini belirten Dr. Elise Weis, 200 kişinin yaşadığı St. Theresa bölgesinden şu ana kadar 20 vakanın sağlık kuruluşlarında tedavi altına alındığını kaydetti.

VİRÜS BARBADOS'A DA ULAŞTI
Öte yandan, H1N1 virüsü Karayipler'deki ada devleti Barbados'da da ilk H1N1 virüsü vakası açıklandı.

Barbados sağlık kurumu yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Barbadoslu 19 yaşındaki bir erkek hastada H1N1 virüsünün tespit edildiği, sağlık durumu ciddi olmayan hastanın evinde tedavi altına alındığı kaydedildi.

Yetkililer, hastanın kısa bir süre önce yurt dışı gezisinden döndüğünü de bildirdi.

Etiketler :