Domuz gribi hadislerde nasıl geçiyor?

Domuz gribi hadislerde nasıl geçiyor?

Kuran-ı Kerim'in "şifresini çözen adam" Hülya Avşar'a konuştu

Kuran-ı Kerim'in "şifreleri" üzerine araştırmalar yapan Dr. Ömer Çelakıl, HABERTÜRK'te Hülya Avşar Soruyor'un konuğu oldu. Çelakıl, domuz gribi ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

Asırlar önce bazı hadislerde işaretleri verilmiş. Mesela birkaç kaynaktan size söyleyeceğim. Sahih-i Buhari'de 'Sizin içinizde, koyunların burunlarından akan ve aynen öldüren iki ölümcül hastalık yaygınlaşacak.' Yine gribal bir hastalık burun akmasından bahsediyor. Sahih-i Buhari'de geçiyor bu. Meşhur bir hadis kaynağıdır. bu çok açık. Bunda herhangi bir sır yok. Mesela yine meşhur bir hadis kaynağından bahsedeyim. Ama Kuran'da değil, hadislerde geçiyor. Sünen İbni Mace'de mesela, kıyamete yakın dönemde yaşanacak hadiselere, domuza işaret ediliyor. Domuzun yok edilmesinden bahsediliyor. Mesela Mısır, itlaflara başlamıştı bir ara. Şimdi domuz gribinden dolayı yok etti. O virüs orada ara konak olarak domuzu kullanıyor. Tabi insanlara bulaşıyor."

Ömer Çelakıl, Hülya Avşar'ın "Aşı olacak mısınız?" sorusuna da, "Domuz gribi aşısı olmayı şimdilik düşünmüyorum. Detaylı olarak incelemediğim için insanları yönlendirmek istemiyorum." şeklinde yanıt verdi.
 

Etiketler :