Domuz gribinden 20 ölüm daha

Domuz gribinden 20 ölüm daha

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada domuz gribinden 20 kişinin daha öldüğünü açıkladı.

Domuz gribinden ölenlerin sayısı 60'a yükseldi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Pandemik grip nedeniyle çeşitli illerimizde 20 vatandaşımız daha maalesef hayatını kaybetmiştir. Bu vefatlarla beraber Pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı 60 olmuştur. " denildi.

Açıklamada, halen pandemik grip sebebiyle hastanelerde yatan hasta sayısının 202 olduğu ve bunların 40'ının takip ve tedavisinin yoğun bakımlarda 11'inin ise solunum cihazına bağlı olarak takip edildiği kaydedildi.

Aşılama çalışmaları hakkında da bilgi verilen açıklamada "Aşılama çalışmalarının başlamasından bu yana hacı adayları ve sağlık çalışanlarından (güvenlik ve temizlik hizmetlerinde çalışan sözleşmeli personel, idari işlerde çalışan personel, eczacılar, serbest çalışan diş hekimleri de dahil olmak üzere) tüm sağlık çalışanlarından toplam yaklaşık 250 bin kişi aşılanmıştır. Aşılananlar arasında hayatı tehdit edici ciddi yan etkilere rastlanmamıştır. Sağlık kuruluşlarında çalışan bazı personelin aşılama kapsamına alınmadığına dair yapılan açıklamalar ve haberler gerçeği yansıtmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

Gripten korunmanın en etkili yolunun aşılanmak olduğu vurgulanan açıklamada, 16 Kasım 2009 Pazartesi gününden itibaren 6 ay-5 yaş arası çocuklar ve tüm yaş gruplarındaki kronik hastalığı olan vatandaşların aşılanmalarına tüm illerde başlanacağı ifade edildi.

Etiketler :