Domuz gribinden mi öldü?

Domuz gribinden mi öldü?

Korkunç hastalık Türkiye'de mi? Antalya bu dedikoduyla çalkalanıyor. Bir kişi benzer belirtilerle ölünce ortalık karıştı.

Antalya "domuz gribi" vakasından öldüğü iddia edilen hastanın şokuyla sarsıldı. Ancak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi  jet bir açıklama yaptı.

Ölen kişinin ‘domuz gribi' belirtileri göstermediğini ileri sürdü. Ancak hastanenin ölüm nedeninin belli olmadığını söylemesi kafaları karıştırdı.

Bazı haber ajansları domuz gribi vakası görüldüğünü ve hastanenin karantinaya alındığı yolundaki haberler üzerine hastaneden domuz gribinden ölen hasta olmadığına dair açıklama geldi

Müjdat Altınbıçak adlı 34 yaşındaki bankacı dün gece domuz gribi belirtileri iddiasıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı.. Sabah saatlerinde bu hasta ölünce domuz gribinden öldü şeklinde dedikodusu yayılmıştı..

ÖLEN KİŞİNİN BELİRTİLERİ UYMUYOR

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Demir, hastanelerinde bir hastanın ölümünün şüpheli bulunduğunu, ancak domuz gribi olduğunu düşünmediklerini belirterek, ''Çünkü bu hastanın yurt dışı seyahati yok, teması yok. Belirtileri de domuz gribi hastalığı belirtilerine uymuyor'' dedi.

KESİN ÖLÜM NEDENİ OTOPSİ SONRASI

Doç. Dr. İbrahim Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, M.A. adlı bir kişinin gece hastaneye kaldırıldıktan sonra yaşamını yitirdiğini, bu kişinin ölüm nedeninin henüz belli olmadığını ifade etti. M.A.'nın ölüm nedeninin ancak otopsi sonrasında tespit edileceğini belirten Demir, şunları kaydetti:

YURT DIŞI SEYAHATİ YOK

''Bir hasta gelmiş. Ancak kesin ölüm nedeni belli değil. Domuz gribi olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü bu hastanın yurt dışı seyahati yok, teması yok. Belirtileri de domuz gribi hastalığı belirtilerine uymuyor. 'Domuz gribinden öldü' şeklindeki haberler gerçeği yansıtmıyor.''

KARANTİYA YOK

İbrahim Demir, dünyada domuz gribi vakalarının görülmeye başlamasının ardından hastanede gerekli önlemleri aldıklarını, çalışanlara neler yapılması gerektiğini de anlattıklarını bildirdi. Bu hastalık konusunda stratejilerini belirlediklerini belirten Demir, hastanede şu anda domuz gribi riskine karşılık bir karantina uygulaması olmadığına da dikkati çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :