Domuz gribinden Ölenlerin Toplamı

Domuz gribinden Ölenlerin Toplamı

Türkiye'de pandemik A/ H1N1 virüsünün neden olduğu domuz gribinden ölenlerin sayısı 195 olarak açıklandı. Son 3 günde domuz gribinden ölenlerin sayısı ise 34 oldu. 94 kişinin tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

Pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı maalesef 195 olmuştur.

Halen pandemik grip sebebiyle hastanelerde yatan hasta sayısı 287’dir. Bunların 94’ünün takip ve tedavisi yoğun bakımlarda sürdürülmektedir. 38 hasta ise solunum destek cihazına bağlı olarak takip edilmektedir.

Ölümlerin görüldüğü illerimiz ve ölüm sayıları şu şekildedir

Vefat edenlerin 69’u (%35) 50 yaş altındaki daha önce sağlıklı olduğu bilinen kişilerdir.

Bu durumu dikkate alan Pandemi Yürütme Kurulumuz, 50 yaşına kadar olan vatandaşlarımızın bir kronik hastalıkları bulunmasa bile aşılanabilmelerine karar vermiştir. 2 Aralık 2009 tarihinden itibaren aşı uygulanacak yaş grubu 6 ay-50 yaş arası sağlıklı kişiler, 6 aydan büyük olmak kaydıyla kronik hastalığı olan kişiler ve sağlık personeli şeklindedir. Ayrıca; itfaiye, elektrik-su-doğal gaz arıza, ulaşım, iletişim, asayiş ve güvenlik hizmetleri gibi günlük hayatın idamesinde önemli görevleri olan meslek mensupları da yaş sınırı gözetilmeksizin aşılanabileceklerdir.

Hastalıktan korunmanın en etkili yolu aşılanmaktır. Aşı sağlık ocakları, aile hekimliği merkezleri ve hastanelerimizde ücretsiz olarak uygulanmaktadır.

Etiketler :