'DOMUZ GRİBİNİN İLACI KİVİDİR' DEDİ!

'DOMUZ GRİBİNİN İLACI KİVİDİR' DEDİ!

Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu, 'Günde 1 adet kivi yiyen domuz gribi olursa gelsin bana, tedavisini ben yaptıracağım' dedi.

ÖMER FARUK ZENGİNAL
Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu, günde sadece 1 adet kivi yiyen kişinin kesinlikle domuz gribine yakalanmayacağını iddia etti.

Kabaoğlu, kivinin pek çok hastalığa karşı iyi geldiğini ileri sürerek, ''Kivinin domuz gribine iyi geldiğine inanıyorum. Günde sadece 1 adet kivi yiyerek hastalıklara karşı koruyucu önlem alınabilir. Herkes günde 1 adet kivi yesin, şayet domuz gribi olursa gelsin bana, tedavisini ben yaptıracağım.” dedi.

Herkesin hastalığa karşı duyarlı olması gerektiğine işaret eden Kabaoğlu, ''100 gram kivide 400 miligrama varan C vitamini bulunabiliyor. Kivi suyunda bulunan bazı maddeler kansere neden olan bileşiklerin oluşumunu önlüyor. Grip, astım ve öksürük tedavisinde de nefes açıcı özelliğinden yararlanılıyor. 1 adet kivi, 1 kilo narenciyeye eşit vitamine sahip. 1 kilo narenciye bir seferde kolay kolay yenilmez ama 1 adet kivi yenilebilir'' diye konuştu.

Kivi meyvesinin fiyatının da çok uygun olduğunu kaydeden Kabaoğlu, ''1 kilo kivi, 2 lira civarında. 2 liraya 10 tane kivi alınabiliyor. Günde 5 lira sigaraya verileceğine 1 kilo kivi alsınlar, hastalıklara karşı korunsunlar.'' diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :