Donanmada Darbe Planı

Donanmada Darbe Planı

Gölcük Donanma Komutanlığı'nın kozmik odasında el konulan 10 çuval belgeden darbe planları çıktı.

Casusluk ve fuhuş çetesinin arşivi olduğu belirtilen belgeler arasında yok yok: Üst düzey 46 devlet görevlisinin fişleme bilgileri, Kafes ve İrtica ile Mücadele eylem planların devamı niteliğindeki belgeler, sürgüne gönderilecek komutanların listesi

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen'in casusluk ve fuhuş çetesine yönelik soruşturma kapsamında önceki gün gerçekleştirdiği şok baskından skandal belgeler çıktı. Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde ele geçirilen belgeler darbe hazırlıklarını gözler önüne serdi. Savcı ve polis ekipleri ile birlikte aramaya eşlik eden askerleri bile şaşkına çeviren belgeler arasında darbe sonrası planları, sürgüne gönderilecek komutanların listesi, devlet büyüklerine yönelik fişleme bilgileri çıktı.

Şaşkına çeviren arşiv

Liderliğini Deniz Albay İbrahim Sezer'in yaptığı fuhuş çetesiyle ilgili soruşturma ortaya çıkan belgelerle yeni bir boyut kazandı. Çok sayıda general ve amiralle birlikte yüzlerce TSK personeline, seks görüntüleriyle şantaj yapan ve çok gizli askeri projeleri başka ülkelere sattıkları iddia edilen çetenin Donanma Komutanlığı'nda bulunan arşivi akıllara durgunluk verdi. Askeri makamlardan izin alınarak yapılan arama, internet üzerinden gelen bir ihbar mektubu üzerine başlatıldı. Askeri yetkililer eşliğinde polisle birlikte donanmanın kozmik odasına giren savcı, taş parke altındaki gizli bölmede bulunan 10 çuval belgeye el koydu. Gizli bölmeyi İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli bir binbaşının yaptırdığı ileri sürüldü.

Kafes'in devamı var

Belgeler arasında devletin üst düzey 46 ismine ait özel fişlemeler, askeri müdahale sonrası yapılacaklar, amiral eşlerine ilişkin sır niteliğindeki bilgilerin bulunduğu öğrenildi. Özel bölmedeki 10 çuvalın içinde 'Kafes ve İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın devamı niteliğindeki belgelerin de olduğu belirtildi. Özel olarak belirlenen 167 ismin askeri darbe sonrasında nerede tutulacağına ilişkin bilgiler de yine kozmik odadan çıktı. Darbeye karşı olan bazı komutanların yurtdışına sürgün gönderilmesiyle ilgili yazıların yanı sıra devletin kritik birimlerine ilişkin kripto dökümlerinin Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen belgeler arasında olduğu kaydedildi. El konulan çuvallarda ayrıca 'Deniz Filo Komutanlığı sefer seyir tutanakları, 34 ses kaseti ve yeni mühimmat alanlarını gösteren gizli krokilerin olduğu ifade edildi.

Savcı Seçen: Aramayı askeri makamlar yaptı

'Şantaj ve askeri casusluk' iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen, Gölcük'teki Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünde yapılan aramanın, kendi nezaretinde askeri makamlarca yapıldığını bildirdi. Seçen, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, bazı gazetelerde yer alan ''Polis, donanmaya baskın yaptı'' şeklindeki ifadelerin doğru olmadığını kaydetti. Yasa gereği Donanma Komutanlığına polisin giremeyeceğini, ancak askerler isterse bunun gerçekleşebileceğini belirten Seçen, ''Arama, benim nezaretimde askeri makamlarca yapıldı'' dedi.

İŞTE ŞOK BELGELER

1-Askeri müdahale sonrası neler yapılması gerektiğine ilişkin belgeler 

2-Yeni mühimmat alanlarını gösterir krokiler

3-Devletin üst düzey 46 ismine ait özel fişler

4-Amiral eşlerine ilişkin özel bilgiler

5-Kafes ve İrtica ile Mücadele eylem planların devamı niteliğinde belgeler

6-Askeri darbe sonrasında belirlenen 167 isim nerede tutulacağına ilişkin bilgiler

7-Darbeye karşı komutanların yurtdışına sürgün gönderilmesiyle ilgili yazılar

8-Devletin kritik birimlerine ilişkin kripto dökümleri

9-Deniz filo komutanlığı sefer seyir tutanakları

10-34 ses kaseti

HABER: İrfan DUMLU/ANKARA-BUGÜN

 

Etiketler :