Donanmaya şok baskın

Donanmaya şok baskın

Askeri Casusluk soruşturması kapsamında Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde arama yapıldı.

Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde arama yapıldı.

Bugün iPhone uygulaması ile tüm gelişmelerden anında haberdar olun! Kocaeli'de bulunan Gölcük Donanma Komutanlığı'nda arama yapıldı. Aramada 10 çuval belgeye el konulduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre; Ergenekon Savcısı Fikret Seçen'e gelen bir ihbar üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü'nün odasına Pazartesi günü operasyon düzenledi. Askeri savcılık yetkililerinin de hazır bulunduğu aramada, odanın zeminine özel olarak yerleştirilmiş 10 çuval belge ve CD'ye el konulduğu öğrenildi.

Ele geçirilen belgeler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ele geçirilen belgeler üzerine İstanbul'da yapılan inceleme sonucu Savcı Seçen'in bir ekiple bugün gelip aynı odada inceleme yaptığı öğrenildi.

Aramanın, Ekim ayında Gölcük ve Gebze'de gerçekleştirilen Türkiye Bilimsel Araştırma Kurumu'ndan (TÜBİTAK) 4 kriptoloji uzmanı ile Gölcük'te yüksek rütbeli subayların da aralarında bulunduğu 14 askerin gözaltına alındığı askeri casusluk soruşturmasının devamı olduğu bildirildi.


 

Etiketler :