Dört İsveçliyi Müslüman etti

Dört İsveçliyi Müslüman etti

Büyük alim Shaykh Khaled Yasin İsveç'in Başkenti Stockholm'da genç Müslümanlara seslendi.

Coşkun Akdağ ve Atila Altuntaş'ın Haberi/Stockholm

Dünya’nın birçok yerinde milyonlarca hayranı olan, Amerikalı Şeyh Shayky Khaled Yasin İsveç Genç Müslümanlar Derneğinin davetlisi olarak, İsveç’in Başkenti Stockholm’de, iki günde dört konferans verdi.

Dört İsveçli Müslüman oldu.

Stockholm’ün Medborgarplatsen semtinde bulunan, Åso Lisesinin 1300 kişilik konferans salonunda konuşma yapan imam Khaled Yasin, konferansın son gününde, 4 İsveçli genci Müslüman yaparak tüm katılımcıların takdirini kazandı.

Üçü ateist, biri Hıristiyan olan gençler, iki yıldır İslami araştırdıklarını, özellikle İmam Yasin’in internette ve web sayfasındaki vaaz ve yazılarından çok etkilenip İslam dinini seçtiklerini belirttiler. Müslüman olmaya karar veren gençler imamın bulunduğu bir ortamda  Kelime-i Şahadet getirmek istediklerinden dolayı, İsveç Genç Müslümanlar derneğinin yardımı ile Khaled Yasin’i Stockholm’e davet ettiler. Bu onurlu daveti hemen kabul eden, İmam Yasin’in karşısında Kelime-i Şahadet getiren dört İsveçli genç, 1300 kişinin huzurunda Allahu Ekber tekbirleriyle Müslüman oldu.

Facebook ve Google Kullanmayın!

İnternette, www. Purposetv.tv ve Manchester’da yayın yapan TV istasyonu ile milyonlarca insana İslam’ı anlatan, Khalid Yasin şöyle devam etti, ‘’Fecebook ve Google gibi popüler internet sayfalarına şiddetle karşıyım. Facebook, İnsanların resimlerini, bilgilerini haber vermeden, başka sitelerde çıkar amaçlı kullanıyor. Ayrıca, üyelerinin gizli bilgilerini istendiği zaman gizli servislere aktarabiliyorlar. Bizde Müslümanlara bu siteleri kullanmaları yerine, aynı özelliklere ve hıza sahip, www.alwahy.com ve www.challengeyoursoul.com sayfalarını kullanmalarını öneriyoruz’’ dedi.

İslam ve Müslüman faklıdır.

Müslümanların günümüz dünyasının en büyük hedefi olduğunu vurgulayan İmam Yasin ‘’ Müslüman daima fanatiklikle, gericilikle ve en önemlisi terörist olarak yaftalanıyor ‘’ dedi. Gerçek anlamda, İslam’ı yaşayan, bilen bir Müslüman’ın hayatı incelendiğinde, bu suçlamalarının hiç birinin, O insanda bulunmayacağına değinen, İmam Yasin ‘’ Müslümanlara yapılan, bu tür yakıştırmalar çok büyük bir hata, çünkü insanlar Müslüman la, İslam’ı karıştırıyor. İslam’la Müslümanlık arasında fark vardır. İslam; Allah(cc) belirlediği, Peygamberimiz(sav) anlattığı, bir yaşam kuralıdır. Çoğu zaman, Müslüman İslam’a uymaz ama yaptıkları birçok şeyi İslam adına yapar. Bundan dolayı insanlar’’ İslam demek buyuymuş’’ diye düşünür ve böylece yanlış İslam imajı ortaya çıkar ‘’dedi. Bu tür yanlış İslam imajının ortadan kalkması için, her Müslüman İslam dinini çok iyi öğrenmesi ve tatbik etmesi gerektiğini belirtti.

Danimarka(Non Müslümanlar) ve Karikatür krizi

‘’Danimarka’da Peygamberimize yapılan çirkin karikatürü duyduğum zaman Mekke’deydim. Hiç okumamıştım, görmemiştim ama etrafta herkes bu konu hakkında konuşuyordu. Ne kadar pis ve iğrenç olduğunu, nasıl bir tepki gösterilmesi gerektiğini ve nasıl boykot etmek lazım? Nasıl onları öldürmeliyiz? Diye konuşmalar duydum’’diyen İmam, ‘’ Bu tür yanlış hakaretler batıda ve Amerika’da kutsal varlıklara ve devlet başkanlarına yapılıyor ve kamuoyu tarafından normal karşılanıyor. Bunlar çok yanlış şeyler. Bunu yapanlar pedagoji dersi almamış, bilgisiz, cahil, gaddar kişilerdir’’ dedi.

Birkaç yıl önce ‘’Non Müslümanlar’’ diye adlandırılan, 80-100 kişilik bir guruba, konferans vermek için Danimarkaya gittiğini belirten İmam Yasin, ‘’ Aşağı, yukarı 45 dakika bir konuşma yaptım. Tüm süre boyunca, Peygamberimiz(sav) ismini anmadan onun hakkında konuştum. O, un karakteri, insanlığı, hemen, hemen tüm özelliklerini anlatmaya çalıştım. Konuşmamın sonunda, herkes bahsettiğim insanın kim olduğunu sordu? Bu kişinin İslam peygamberi Hz Muhammed(sav) dedim. Herkes şoka girdi. Çünkü peygamberimizi tanımıyorlardı ve hiç bu şekilde duymamışlardı. Programdan sonra 80 yaşında bir kadın torunuyla Müslüman olmak istedi’’ dedi.

Hz Muhammed(sav) Hakkında

Stockhom’da ki konferansında katılımcılara Hz Muhammed(sav) hayatından da kesitler sunan Shayky Khadled Yasin, ‘’Peygamberimiz(sav) sıcak bir yaz gününde, ortalığı ısıtan bir güneş gibidir. Yatsı namazında, karanlığın içerisinde gökte parlayan bir ay gibidir ve kıyamette kadar böyle devam edecektir’’ dedi.

Gerçekten bütün insanlar, Peygamberimizin hayatını okusalar, bilseler, yaşantıları ve düşünceleri değişir diyen İmam Yasin, ‘’Hayatım boyunca, peygamberimiz(sav) hakkında iftira atan önyargılı çok ırkçı insan gördüm. Muhammed(sav) El- Emin diye tanınmıştı. O ismi hak etmek için iyi bir karakter ortaya koymak gerekir. Bu bir onur işaretidir. Bu ismi zaten genç bir yaşta kazanmıştır ve dürüstlüğü kusursuzdur’’ dedi.

Peki, neden hep ön yargılar var? Neden insanlar O un hakkında olumsuz konuşuyorlar? Diye soran imam şöyle devam etti. ‘’Çünkü Allah’ın sözlerini, insanlara illettiğini söylüyor. O zaman da ve bu gün de en zengin dil olan Arapçayı mükemmel kullanıyordu. Herkes O’nu ümmi (okuma yazma bilmeyen) biri olduğunu biliyordu. Müşriklerden bazıları sihirbaz, bazıları cin çarpmış, bazıları da Hıristiyanlar ve Yahudilerden öğrendiklerini söylüyor diye suçladılar. Okuduğu ve söylediği şeyler Allah’ın emirleriydi, bu emirler insanların nefislerine ağır geldi ve hoşlarına gitmedi. Tarihe bakarsak o günkü ön yargılar, bu günkü ön yargılar aynıdır. Dünya değişti, her şey değişti, ama insanların iftiraları, ön yargıları değişmedi’’ dedi

Time Dergisi Hz Muhammed(sav) en mükemmel insan olarak seçti

Dünya’nın gelmiş, geçmiş en mükemmel insanı, Hz Muhammed(sav) olduğunu belirten imam Yasin
‘’Bu sözler Time dergisine ait, 1978 yılında dünya’da gelmiş, geçmiş en etkileyiçi 100 kişi arasından peygamberimiz(sav) birinci seçildi. Michael. H. Hart, Alphonse de Lamartine, Mahatma Ghandi, Dr Jules Wasserman, Thomas Carlyle, Edward Gibbon, Simon Ockley, Sir George Bernard Shaw, Johann Wolfgang von Goethe ve W.Montgomery gibi akademisyenler, bilim admaları Peygamberimizi övdüler ve hepsi O’nun en mükemmel insan, baba, eş, lider, savaşçı, arkadaş olarak bütün güzel özelliklerin toplandığı insan olarak oylarını Hz Muhammed(sav) verdiler.’’


Shaykh Khaled Yasin kimdir?

Shaykh Khaled Yasin 1965 yılında, Amerika’nın New York şehrinde dindar bir Hıristiyan ailenin çocuğu olarak dünya geldi. 15 Yasına kadar koyu bir Hıristiyan olan Yasin 1965 yılında New York’ta yaşayan İslam âlimi Shaykh Daud Ahmed Faysal ile taniştı. O’nun etkisinde kalarak 15 yaşında Müslüman oldu.



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :