Dörtyol'da 'derin' gerilim sürüyor

Dörtyol'da 'derin' gerilim sürüyor

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde dün gerçekleşen hain saldırının ardından devam eden olaylar bir türlü bitmek bilmiyor.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde dün gerçekleşen hain saldırının ardından devam eden olaylar bir türlü bitmek bilmiyor. Yetkili makamlardan yapılan sükunet çağrılarına rağmen akşam yine olay çıkdı.

İlçede gerginliğin yatışması için çabalar sürüyor. Kaymakamlık tarafından Belediye megafonu aracılığıyla vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulunuldu. Yapılan çağrıda Türk-Kürt kardeşliği vurgusu yapılırken, bir basın toplantısı düzenleyen Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de aynı çağrıyı yineleyerek vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı.

Uyarıları dikkate almayan yaklaşık 100-150 kişilik bir grup olay çıkardı. Kalabalık, doğu kökenli ailelerin oturduğu Mezbahane Mahallesi'ne girmek isteyince polis müdahalesiyle karşılaştı. Çevik kuvvet ekiplerinin dağıttığı kalabalık toplanarak dükkanlara saldırdı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan ve sloganlar atan kalabalık, ilçenin belli yerlerinde toplanarak olay çıkardı. Polis kalabalığı dağıtmak için gaz bombası kullandı. Gerginlik şimdilik yatışırken, polis güvenlik önlemlerini artırdı.

Etiketler :