DP LİDERİ ŞEHİT CENAZESİNDE BAYILDI

DP LİDERİ ŞEHİT CENAZESİNDE BAYILDI

Beytüşşebap'taki terör saldırısında şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi, Afyonkarahisar'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

 

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi, Afyonkarahisar'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Şehit Üsteğmen Çiftçi'nin cenazesi, Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'na uçakla getirildikten sonra, cenaze aracına konularak ailesinin yaşadığı Harb-İş Konutları'na ardından da cenaze töreninin düzenleneceği İmaret Camisi'ne götürüldü.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Eğridir Komando Okulu Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Garnizon Komutan Vekili Albay Uğur Saraç, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, çok sayıda vatandaş katıldı.

Baba Çiftçi, başsağlığı dileyen Bakan Eroğlu ve Tuğgeneral Kurtulmaz'ın boynuna sarılarak, ''Oğlum vatanı için şehit düştü'' diyerek gözyaşı döktü.

İkindi namazının ardından cenaze namazı için saf tutan DP Genel Başkanı Uysal, fenalaşarak düşüp şehidin tabutuna başını çarptı ve yere yığıldı. Sağlık görevlilerinin ilk müdahaleyi yaptıkları Uysal, daha sonra ambulansla hastaneye götürüldü.

Kılınan namazının ardından şehidin cenazesi, top arabası üzerine konularak bir süre taşındı.

Kalabalık, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'', ''Meclis'te PKK istemiyoruz'' sloganları attı.

Şehit Üsteğmen Çiftçi'nin cenazesi daha sonra Kocatepe Asri Mezarlığı'na götürülerek, Hava Şehitliği'ne defnedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.