DP lideri Soylu: Söz veriyorum bırakacağım

DP lideri Soylu: Söz veriyorum bırakacağım

Demokrat Parti lideri Süleyman Soylu, yerel seçimlerde, 22 Temmuz 2007 seçiminin altında oy alanların siyaseti bırakmasını önerdi ve ''Kendi adıma bu sözü veriyorum'' dedi.

Soylu, DP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayfer Arat, Tepebaşı belediye başkan adayı İzzet Atik ve Odunpazarı belediye başkan adayı Ayhan Boyer ile birlikte Espark Alışveriş Merkezi'nde esnaf ziyareti yaptı.

Daha sonra burada toplantı düzenleyen Soylu, DP'nin Türkiye'nin en güçlü siyasi tabanlarından biri olduğunu savunarak, şunları söyledi:

''DP, 81 ilde temsil ediliyor. Diyarbakır'da ilk üç partiden biriyiz. Bitlis'in en kuvvetli partilerinden biriyiz. Trakya'da da güçlüyüz. Karadeniz'de en çok belediye kazanacak partilerden biriyiz. Kocaeli'nde CHP sıfır çekecek. Biz 6 belediye ile yarışa başlıyoruz. AK Parti'nin de sıfır çekeceği yerler var. DP'de milletle iyi diyalog kuran bir yönetim var. Bu seçimde hedefimiz Türkiye'nin alternatifi olabilmektir.''

-''TÜRKİYE'NİN KADER SEÇİMİDİR''-

Soylu, her siyasi partinin seçimde bir hedefi olduğunu belirterek, kendisinin de herkese örnek olması gereken ahlaki bir hedefi bulunduğunu söyledi. ''Yerel seçimlerde, 22 Temmuz 2007 seçiminin altında oy alanlar siyaseti bıraksın. Ben kendi adıma bu sözü veriyorum'' diyen Soylu, sözlerini şöyle tamamladı:

''Bu sözü herkes vermelidir. Makamları boş yere işgal etmesinler. Millet değişim arıyor, kavgacı siyasetten kurtulmak istiyor. Çok net söylüyorum, 22 Temmuz 2007 seçimlerinin altında oy alırsak siyaseti bırakırım. Yıllardır siyasete kazık çakanlara, parti plazalarında siyasi mevta olmayı bekleyenlere de sesleniyorum; Onlar da bıraksın. Bu seçim sadece yerel seçim değil. Bu seçim Türkiye'nin kader seçimidir.''

Etiketler :