DP lideri Soylu'dan ilginç benzetme

DP lideri Soylu'dan ilginç benzetme

"Erdoğan yarım doktor, Baykal yarım imam"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Başbakan Erdoğan'ı yarım doktora, muhalefet lideri Deniz Baykal'ı ise yarım imama benzetti.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Balıkesir ve ilçelerinde belediye başkan adaylarının tanıtım toplantılarına katıldı. Balıkesir'deki konuşmasından sonra Burhaniye ve Havran ilçesinde partililerle birlikte olan Soylu, ardından Edremit'e geldi. Soylu, Entur kavşağında bir grup partili tarafından karşılandı.

Süleyman Soylu, daha sonra Edremit Faruk serpil Parkı'ndaki Şükrü Tunar Kültür Merkezinde partililere hitaben bir konuşma yaptı. DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, konuşmasında iktidarı yarım doktora, muhalefeti de yarım imama benzetti. Soylu, temiz bir siyaset ve dürüst bir yönetim için seçimlerde DP'ye oy verilmesini istedi.

Süleyman Soylu konuşmasında şunları söyledi; "Başbakan çıkıp diyor ki, 'ben doktorum'. Neyin doktorusun?. Ekonominin doktoruyum. Eğer sen ekonominin doktoruysan vay bu ülkenin haline, vay vatandaşımın haline, 500 milyon emekli maaşı alan vatandaşımın haline, sabahtan akşama kadar siftah yapamadan kepenk kapatan esnafımın haline. Ya ötekine ne demeli. Sayın Baykal'a? Kendini bir modaya kaptırmış. Açılım açılım diye diye neredeyse o kadar açıldı ki, açıldığı yerden geri dönemeyecek diye endişe içindeyim. Zannediyorum ki 29 Mart tarihine kadar açılım yapacağım diye kafasına bir imam sarığı, üzerine ise bir imam cübbesi giyerek sokak sokak cadde cadde meydan meydan dolaşarak fetva verecek duruma düştü sayın Baykal. Türkiye'yi yarım bir doktor ile yarım bir hocaya bırakmamak için 29 Mart'ta çok çalışmalı. 29 Mart'ta hepiniz gayret göstermeliyiz."

Türkiye'de askerliğin kademeli olarak düşürülmesi gerektiğini, askerliğin önce 9, sonra 6 aya indirilmesi gerektiğini söyleyen Soylu, "Biz sonuna kadar bu topraklar için şehit olmayı insanlığımızın en kutsal varlığı olarak biliriz. Ama, yıllardan beri Türkiye; çiftçisine, sulama kanallarına, sanayisine, değişmesine önemli ölçüde kaynak ayırmıyor. Ama gençlerini 15 ay askere alıyor. Bakın, etrafımızdaki bütün ülkeler askerlik süresini düşürmektedir. Terörle mücadele Türkiye'de profesyonel olmalıdır. 20 yaşındaki gençler orada eli silahlı bir şekilde terörle mücadele ile karşı karşıya bırakılmamalıdır. Milli savunmaya ayrılan kaynaklar Türkiye'deki gençlerimizin, yatırımımızın kaynaklarına ayrılmalıdır. Gençlerimiz üretimin içinde olmalıdır. Üretim önemli, dünyada rekabet için, 21. yüzyılda zengin bir Türkiye oluşturmak için önemli. Zengin, özgür ve demokrat bir Türkiye'yi hep beraber yakalamalıyız. İşte bu anlayış içerisinde size yepyeni bir Türkiye öneriyorum. İnsanların ötelenmediği bir Türkiye, yepyeni bir yerel yönetim öneriyorum. O yepyeni bir Türkiye'yi 29 Mart seçimlerinde hep birlikte yakalayabiliriz. Ben sizden biriyim, ben milliyim, ben yerliyim, bu toprakların evladıyım. Gelin Türkiye'yi aydınlık dolu yarınlara hep birlikte taşıyalım. " diye konuştu.

Konuşmasının ardından Edremit Belediye Başkan Adayı Erman Akçay'ı tanıtan Soylu, Kadıköy, Akçay ve Altınoluk beldelerini de ziyaret ederek partililerle biraraya geldi. Süleyman Soylu en son olarak Ayvalık ilçesinde belediye başkan adayı Ahmet Tüfekçi ile birlikte partilileri selamladı.

Etiketler :