DP Seçimlere Hazırlanıyor

DP Seçimlere Hazırlanıyor

Demokrat Parti (DP), çalışmalarını, 2010 yılı sonbaharında seçim olacakmış gibi yapıyor. DP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti 3. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmasının bir erken seçim sinyali olduğunu sav

Erdoğan'ın yaptığı konuşma sonrası ilçede, tabanda ANAVATAN Partisi, Doğru Yol Partisi (DYP), Halkın Yükselişi Partisi (HYP) ve Türkiye Partisi (TP) ile bütünleşme çalışmasını hızlandırdıklarını belirten Bıyıklıoğlu, genel seçimlerin 2011 değil, 2010 yılında olacağını iddia etti. 

Başbakan'ın, konuşmasında erken seçim sinyalini Ahmet Kaya, Nazım Hikmet, Necip Fazıl Kısakürek, Said Nursi, Ahmet Hani ve Sebahat Akkiraz isimlerini zikrederek verdiğini savunan Bıyıklıoğlu, iktidarın enerjisini 2011 seçimlerine kadar götüremeyeceğini öne sürdü. Bıyıklıoğlu, şöyle dedi:

"Başbakan'ın konuşmasından sonra seçim ve bütünleşme çalışmalarımızı hızlandırdık. AK Parti 2010 yılında baskın bir seçim hedefliyor. ANAVATAN, DYP, HYP, TP ile kısa sürede birleşerek iktidar olmak istiyoruz. AK Parti'nin alternatifi ne CHP ne de MHP. Sadece ve sadece DP. Biz 60 yıllık demokrasi kültürüne sahip bir partiyiz. Bu yolda bir başbakanımız ile 2 bakanımız asılarak şehit oldu. AK Parti merkez sağ parti değildir. Merkez sağın tek adresi DP'dir."

Etiketler :