DP + Şener + Osman Paşa= Kaç eder?

DP + Şener + Osman Paşa= Kaç eder?

Diyanet Vakfı`ndaki görevinden alınışı krize dönen Ayşe Sucu`nun Namık Kemal Zeybek liderliğindeki Demokrat Parti`den siyasete atılacağı iddia edildi.

Aydın Doğan`ın bacanağı hangi partiden aday olacak?

SEVİLAY YÜKSELİR - SABAH

Doğan Grubu`nun AKP Hükümeti`nin bir kez daha tek başına iktidar olma ihtimaline karşı önlemler almaya çalıştığını biliyordum.
Aydın Doğan
`a en yakın isim olarak bilinen Vatan gazetesinin sahibi Zafer Mutlu`nun hemşehrisi ve aynı zamanda uzaktan akrabası olan Kılıçdaroğlu`na etki edip, bir şekilde CHP`yi dizayn için çabaladığını birkaç kez bu köşede anlatmaya çalışmıştım.
Önce Mustafa Sarıgül`ü parti kurmaktan vazgeçirdiğini, sonrasında da Erdoğan Toprak`ı CHP MYK`sına taşıyan Mutlu`nun bu kez de Doğan Grubu`nun en önemli isimlerinden olan Nebil İlseven`i İstanbul İl Başkanlığı`na getirtmek için hummalı bir çalışma yaptığını daha geçen cuma günkü yazımda anlatmıştım sizlere.
İşte o yazıdan sonra kulislerine çok güvendiğim ve değer verdiğim bir haber kaynağım aradı.
Önce, "Ayakta uyuyorsun Sevilayyy!!" deyip bir güzel fırça çekti.
Hemen ardından da; "Doğru yoldasın tamam. Ama eksiksin. Biliyorsun ki AKP`nin önünü kesmek sadece CHP`yi dizayn etmekle falan mümkün değil. CHP işin bir parçası doğru ama bir diğer parçası eksik kalırsa CHP`ye istenen şekli vermenin de hiçbir anlamı kalmaz" dedi.
Sonra uzun uzun Doğan Grubu`nun merkez sağdaki siyasetten beklentilerini aktardı.
Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Demokrat Parti kongresi için de çok sürpriz bir ismi genel başkanlık yarışına hazırladıklarını iddia etti.
Ve o ismin de Aydın Doğan`ın bacanağı, kültür ve devlet bakanlıkları yapmış Namık Kemal Zeybek olduğunu ekledi sözlerine. Şaşırdım tabii.
Biraz da inanamadım. Çünkü bildiğim kadarı ile Aydın Bey`in bacanağı olan Namık Kemal Zeybek`le siyaseten anlaşmazlıkları vardı.
Çok iyi hatırlıyorum mesela. Aydın Bey`in Tansu Çiller`le en kavgalı oldukları dönemde bacanak Zeybek karşı taraftaydı.
Tansu Hanım`ın dibinde.
Bu kaygılı halimin üzerine haber kaynağım; "Öyleydi... Öyleydi ama artık o işler geçmişte kaldı. Aydın Bey pekala destekler Zeybek`in DP`ye genel başkan adayı olmasını. Çünkü bu son şansları. Doğan Ailesi, AKP Hükümeti`nden kurtulmak için son 6 aya girdiğini çok iyi biliyor. Bu 6 ay onlar için bir dönüm noktası olacaktır. Bu süre içinde ya bir yol bulacaklar ya da bir yol açacaklar. CHP`ye şekil vermeye çalıştıkları ne kadar doğru bir tespit ise DP`yi de göz ardı edemeyecekleri o kadar doğru bir tespit!" şeklinde bir görüş koydu ortaya.
Doğru yalan bilemiyorum.
Neyse...
Kapattık telefonu karşılıklı.
Ancak durmadım tabii.
"Bakalım söyledikleri doğru muymuş?"
deyip, başladım durumu çek etmeye DP`li haber kaynaklarımdan...
Vallahi doğruymuş...
Meğer Zeybek daha iki gün önce Ankara`da görüşmüş Hüsamettin Cindoruk`la.
"Adayım..."
demiş.
"DP çatısı altına MHP`lileri de alacağım"
iddiasını koymuş üstelik.
Kendine çok güvenerek konuşmuş. Eski MHP`lilerin, mesela Yaşar Okuyan falan... Onların da yanında yer alacağını aktarmış.
Hatta DP`ye genel başkan olması halinde Abdüllatif Şener ve Osman Pamukoğlu`nun da DP çatısı altında seçime gideceklerini öne sürmüş.
Zeybek`in ülkücü kökenli ve bir dönem Büyük Birlik Partisi`nde bile genel sekreterlik yaptığını düşünürsek bu söylediklerinin hiç de abes olmadığı sonucuna varabiliriz. Zeybek, Cindoruk`la görüşmesinde bir isim daha ortaya atmış.
Cidden bomba bir isim ama!
Demiş ki; "Ayşe Sucu hanımefendi de benimle birlikte. Genel Başkan olmam halinde yanımda yer alacaklar!"
Ayşe Sucu kim biliyorsunuz herhalde. Evet. İşte o! Hani geçenlerde Diyanet Vakfı Kadın Merkezi Başkanı iken ani bir kararla görevden alınan kadın.

İlginç değil mi haber kaynaklarımın bütün bu anlattıkları.

Şimdi birçoğunuzun, "Eee sonuç Sevilay? Ne demiş peki Cindoruk Zeybek`e cevaben? Nihayetinde destek sözü vermiş mi?" sorusunu cevaplamam konusunda acayip bir beklenti içinde olduğunuzu da biliyorum.
İşte o bilinçle efendim...
Son notumu da düşeyim huzurlarınızda. "Sayın Zeybek... Eğer Tansu Hanım aday olmaz ise seve seve sizi destekleriz. Çünkü anlattıklarınız, hedefleriniz ve en önemlisi beklentileriniz bizlerin düşünceleriyle bire bir örtüşüyor" demiş Hüsamettin Cindoruk...
Bu görüşmenin iki gün önce yapıldığını göz önüne alıp, bir de üstüne Tansu Çiller`in dünkü SABAH`ta arkadaşımız Erhan Öztürk`e yaptığı, "Aday değilim kesinlikle!" açıklamasını koyarsak...
"O halde 15 Ocak`ta Zeybek kesinlikle DP Genel Başkanlığı`na aday"
diyebilir miyiz?
Bence diyebiliriz ve hatta bunun üzerine de epeyce de bir analiz çakabiliriz.
Ama çarşambaya... Önümüzdeki haftaya... 

Etiketler :