DP ve MHP soluğu cemaatlerde aldı...

DP ve MHP soluğu cemaatlerde aldı...

Nurcuların Yeni Asya kolunun seçimlerde oyunu DP'ye, İskenderpaşa cematinin ise oyunu MHP'ye vermesinin ardından, parti heyetleri soluğu bu cemaatlerde aldı

Nurcuların Yeni Asya kolunun seçimlerde oyunu DP'ye, İskenderpaşa cematinin ise oyunu MHP'ye vermesinin ardından, DP lideri ve beraberindeki heyet Yeni Asya'ya, MHP'li vekil ve adaylardan oluşan bir hayet ise İskenderpaşa cemaatine vefa ziyaretinde bulundu.

MHP'Lİ HEYET İSKENDERPAŞA CEMAATİNE VEFA ZİYARETİ

Cemaati Lideri Nureddin Coşan hocaefendinin açıklamasından sonra MHP ve İskenderpaşa mensupları arasındaki ziyaret trafiği de sıklaştı.

İskenderpaşa cemaatinin lideri Nurettin Coşan, "Aklını Kullan!" başlığıyla yayınladığı yazıda "Şimdi silkin, şimdi uyan, dengeleri boz. " Bozkurtlara " fırsat ver, yol ver, OY ver. Çekidüzen versin, destek olsun dostlara, fayda versin, tek yürek olsun iyiler" sözleriyle MHP'ye destek vermesinin ardından, önce cemaat üyeleri MHP il ve ilçe başkanlıklarını ziyaret eeti. Ardından da MHP'li heyet cemaati ziyaret etti.

 MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, MHP Fatih İlçe Başkanı Ali Dinçer Çolak, Ortadoğu Gazetesi Yazıişleri Müdürü Mehmet Müftüoğlu, gazeteci yazar A. Savaş Çolak ve MHP Milletvekili adaylarından oluşan kalabalık heyetle İskenderpaşa cemaatine vefa ziyaretinde bulundu.  

DP LİDERİ ZEYBEK VE HEYETİ DE YENİ ASYA GRUBUNU ZİYARET ETTİ

Öte yandan, Demokrat Parti Başkanı Zeybek ve DP heyeti de geçtiğimiz günlerde oylarını DP'ye vereceklerini açıklayan Yeni Asya grubunu ziyaret etti.

Yeni Asya'ya kalabalık bir heyetle gelen Demokrat Parti ilk önce Yeni Asya imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular'ın misafiri oldu.

Memhet Kutlular-Namık Kemal Zeybek, Türkiye'nin 1980 ihtilali ve sonrası yaşanan zorlukları konuştular. Konuşma'da Kutlular ve Zeybek şunları aktardılar:

Kutlular; "1980 ihtilalinde devlet bana beraber olma teklifi sundu. Ben bu teklifi geri çevirdim. Onlarla beraber olmadık ama bedelini de ödedik. Gazetemiz Yeni Asya, 476 gün kapatıldı. Biz herkesin arabasına binmedik, binmeyiz."
"İnandığım doğrulardan hiç kimse beni çeviremez. Demirel bana; 'Sizi milletvekili yapalım' dedi. Ama ben 'hayır' dedim. Çünkü bizim işimiz o değil. Bizim işimiz sizi desteklemektir."


Kutlular, CHP ve MHP'nin demokrat olamayacağını, ayrıca dindar kesimin de demokrat olamayacağının altını çizdi. CHP'nin görüşünden dolayı, MHP'nin ise milliyetçilik tarafgirliğinden dolayı demokrat olamayacağını aktaran Kutlular, dindar kesimin de; demokrasinin küfür rejimi olduğu görüşünü benimsediklerinden, demokrat olamayacaklarını aktardı.

Zeybek  de konuşmasında; Demokrat Parti ihtilallere en fazla engel olan parti olduğunu belirtti. Babasının iyi bir demokrat olduğunu ve de bizler de hiç bu yoldan ayrılmadıklarını aktardı.

Kutlular: "Zamanında yanlışlıklar yapılmış. DP'ye sahip çıkılırsa tekrar yükselmesi imkansız değildir. Demokrat misyonunun boşluğu var ve de bunun yerini kimse dolduramaz. En güzelini Menderes yaptı. 10 senede her şeyi halletti." Ordunun peygamber ocağı olduğunu söyleyen Kutlular; "Ordu, bizim ordumuz ama milli iradeye karışmamalı." dedi.

"TAYYİP BEY HAVAYA SOKULMUŞ"

Kutlular'a Erdoğan hakkında yöneltilen soruya şu şekilde cevap verdi: "Tayip Bey hedefine ulaşmak için her yol mübahtır görüşüne hakimdir. Erdoğan bir havaya sokulmuş, kimseyi konuşturmuyor" dedi.(sentezhaber)

ROTAHABER

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum