DP'li Başkan AK Parti'ye Geçti

DP'li Başkan AK Parti'ye Geçti

DP'den seçilen belediye başkanı, 1 hafta geçmeden AKP'ye geçti.

UŞAK'ın Sivaslı İlçesi'ne bağlı Ağaçbeyli Beldesi'nin DP'li Belediye Başkanı Turgay Tirit, yerel seçimlerin üzerinden 1 hafta geçmeden partisinden istifa ederek, 9 belediye meclis üyesiyle birlikte AKP'ye geçti

AKP Uşak İl Başkanı Ali Işık'ın Turgay Tirit'e parti rozetini taktı. Işık, 29 Mart'taki yerel seçimde, Sivaslı ilçe merkezi ve Tatar, Yayalar, Pınarbaşı, Selçikler Beldeleri'nde belediye başkanlıklarını kazandıklarını hatırlatarak, “Tirit'in partimize katılmasıyla, ilçedeki tüm belediyeler Ak Partili oldu” diye konuştu.

AKP saflarına katılan Ağaçbeyli Belediye Başkanı Turgay Tirit ise etik açıdan hiçbir kaygısının bulunmadığını belirterek, “ Daha önce AK Parti'den aday adayıydım. Fakat, benim yerime İbrahim Arıcan aday gösterildi. Seçilebilmek için gerekli oy potansiyeline sahip olduğum için DP'den aday oldum. 911 seçmeni olan beldemde, 228 oy alarak başkan seçildim. Seçimin hemen ardından yeniden partime dönmeyi düşünüyordum. Acele etmediğimi sanıyorum. Çünkü benim yerim burası” diye konuştu.

Ağaçbeyli Belediye Başkanı Turgay Tirit ile birlikte Beleduiye meclis Üyeleri Kadir Çetinkaya, Ayhan Vural, Hasan Hüseyin Kara, Ali Torlak, Muavfak Çetinkaya, Ersin Şen, Veis Duman, Yaşar Metin ve Musa Boyar de AKP'ye katılan isimler oldu.

Etiketler :