DP'ye Demokrat Aday!

DP'ye Demokrat Aday!

DP Genel İdare Kurulu üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan, 19 Haziran'ya yapılacak Genel Kurul'da Demokrat Parti Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı.

Erhan, adaylığını açıkladığı basın açıklamasında, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a sert eleştiriler yöneltti. Erhan, Cindoruk'u darbeye alkış tutanlarla kol kola girmekle eleştirdi.

Erhan, yaptığı yazılı açıklamada, içinden geçmekte olunan dönemde Türkiye'nin siyasal, ekonomik ve toplumsal istikametini belirleyecek dinamiklerin teker teker ortaya çıktığı bir dönemden geçtiklerini hatırlattı. Milletin sağduyulu sesi olan Demokrat Parti'nin güç odaklarının yoğun çabalarıyla Türkiye siyasetinde denklem dışına bırakıldığını, pasifize edildiğini kaydetti. DP'nin özünden uzaklaştırıldığına işaret eden Erhan, oluşturulan iki eksenli modelde tarihsel misyonuna aykırı bir şekilde kendisine yerler aramaya sürüklendiğini öne sürdü.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un genel başkan seçildiği kongereden sonra partinin kuruluş felsefesinden uzaklaştığını savunan Erhan, "Türkiye üzerinde siyaset mühendisliği yapanlarca yönlendirilen, Demokrat Parti özüne ve Türk milletine yabancılaşması her geçen gün artan bir ivmeyle devam etmek etmektedir." dedi. Cindoruk'un bu hafta içerisinde Prof. Dr. Mümtaz Soysal ile basın toplantısı düzenlemesini eleştiren Erhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bu darbeye alkış tutanlarla kol kola girmesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Parti teşkilatlarında tarifi mümkün olmayan bir infial oluşmuştur."

Demokrat Parti'nin AK Parti ve CHP'ye stepne yapılmasına asla izin vermeyeceklerini ifade eden Erhan, "Gayemiz millet merkezli, demokrasiyi özümsemiş politikalarla, milyonların milyonlarla karşı karşıya getirilmediği, sosyal barışı içselleştirmiş, refahın tabana hakça yayıldığı güçlü bir Türkiye var etmektir." dedi.

Çağrı Erhan, devletten millete değil, milletten devlete varan bir siyasi anlayışı Demokrat Parti'ye hakim kılmak ve iktidara yürüyecek bir Demokrat Parti inşa etmek üzere 19 Haziran'da yapılacak Genel Kurul'da Demokrat Parti Genel Başkanlığı'na aday olduğunu ifade etti.

Etiketler :