Dr. Hüseyin Emin Öztürk’ü Rahmetle Anıyoruz

Dr. Hüseyin Emin Öztürk’ü Rahmetle Anıyoruz

Bir yıl önce Kovidden vefat eden Eğitimci, Yazar, Şair ve Yayıncı Dr. Hüseyin Emin Öztürk’ü Rahmetle anıyoruz.

Geçen yıl bugün aramızdan ayrılan sosyolog, eğitimci, yazar, şair ve yayıncı Dr. Hüseyin Emin Öztürk’ü rahmetle anıyoruz.

Kovidden vefat eden merhum Öztürk ile Akra FM’in kuruluşunda uzun yıllar birlikte çalışan genel yayın yönetmenimiz Kemal Bozkurt merhum Öztürk’ün sene-i devriyesinde sosyal medyada duygusal bir paylaşımda bulundu.

f32eac8f-499b-41d1-aa57-e14ec6903d73.pngc33c44ac-723e-4b02-82be-e71a470ae5e2.png

Dr. Hüseyin Emin Öztürk Diyanet İslam Ansiklopedisi Cağaloğlu Yayınevi, Akra FM, Ak TV ve Gökyüzü Eğitim Kurumlarında kurucu genel müdürlükler yapmış ve edebiyatımıza ve yayın dünyamıza birçok eser kazandırmıştır.

Kınalı Kuzu adlı eseriyle 1979 yılında Gerçekdergisinin Çocuk Hikâyesi Yarışmasında birinci oldu.Yaralı Keklik adlı eseriyle Kültür ve Turizm Bakanlığının 1987 yılı Çocuk Edebiyatı İkincilik Ödülünü, Gül Ağacı Çiğdem adlı eseriyle Türkiye Yazarlar Birliğinin 1988 yılı Çocuk Edebiyatı Dalı Yılın Yazarı Ödülünü aldı. Şiirlerinin bir bölümü Ender Doğan ve Mustafa Demirci tarafından bestelendi.

Dillerden düşmeyen 'Düştüm Kabe Yollarına' ilahisinin de söz yazarı olan Dr. Hüseyin Emin Öztürk, Nisan 2021’de rahatsızlanarak hastaneye yatırıldı. Geçirdiği ameliyat sonrası covid19 bulaşıcı mikrobuna yakalanarak 6 Mayıs 2021 günü İstanbul’da vefat etti.

Rahmet, özlem ve şükranla anıyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.