Dr. Mehmet Öz Amerikan Senatosuna Seçilince Türk Vatandaşlığından Çıkacak

Dr. Mehmet Öz Amerikan Senatosuna Seçilince Türk Vatandaşlığından Çıkacak

Kasım 2022’de yapılacak ara seçimlerde ABD’nin Pensilvanya eyaletinden Cumhuriyetçi Parti’nin federal senatör aday adayı olan Dr. Mehmet Öz eğer seçilirse Türkiye vatandaşlığından çıkacağını taahhüt etti.

Dr. Öz yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Çifte vatandaşlığım bu seçim kampanyasında dikkat dağıtan bir unsur haline geldi. Halbuki ben çifte vatandaşlığımı hasta anneme bakabilmek için koruyordum, ama ailemle haftalarca istişare ettikten sonra, ABD Pensilvanya Senatörü olarak yemin etmeden önce sadece Amerikan vatandaşı olacağımı taahhüt ediyorum.”

“Rakibim Dave McCormick’in bana yaptığı göçmen çocuğu tarzındaki bağnaz hücumları bana geçmişte Katoliklere ve Yahudilere yapılan kara çalmaları hatırlatıyor. Bu yakışıksız taktiklere başvurması Bay McCormick’in umutsuz kampanyasının bir işareti. Amerikan Senatosu’nda hizmet etmek isteyen birisini tamamıyla diskalifiye edecek bir davranış bu.”

Dr. Mehmet Öz’ün rakibi McCormick son yapılan anketlere göre önde. Önde olmasının en büyük sebebi olarak seçim kampanya reklamları için harcadığı 14 milyon Dolar gösteriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.