DSP Genel Başkanı Önder Aksakal partisinin İzmir kongresinde konuştu:

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal partisinin İzmir kongresinde konuştu:

"(Kılıçdaroğlu'nun Amerikalı danışman ataması) Umuyorum bu yanlıştan en kısa zamanda dönerler ve tam bağımsız Türkiye ideali üzerine kurgulanmış, laik, demokratik Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılına girerken bağımsız...

İZMİR (AA) - Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerikalı danışman atamasına tepki gösterdi.

Aksakal, Atatürk Stadyumu Hakem Seminer Salonu'nda yapılan DSP İzmir İl Kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de güvenlik güçlerinin terör örgütleriyle mücadeleye devam ettiğini hatırlattı.

Teröristlerle mücadelenin yanı sıra terör örgütlerinin arkalarındaki güçlerle mücadelenin de büyük önem taşıdığını vurgulayan Aksakal, teröre destek veren ülkelerin, mutlaka bir gün terörle yüz yüze geleceğini ifade etti.

Terör örgütü PKK destekçilerinin Fransa'da yol açtığı şiddet olaylarına değinen Aksakal, şöyle konuştu:

"Fransa'da güvenlik güçleri, bağırlarına bastıkları PKK terör örgütü mensuplarının saldırıları altında toplumsal güven ortamını diri tutma derdine düşmüşlerdir ama biz 'Hani eden bulur, beter olsunlar' demiyoruz. 'Gelin bir an önce terörle ilişkilerinizi kesin. Onları besleyip eğitmekten, donatmaktan vazgeçin. Aksi halde yarın çok geç olur' diyoruz. Bizden söylemesi."

- CHP'ye Amerikalı "danışman eleştirisi"

Son dönemde yürüttüğü terörizmle mücadele nedeniyle Türkiye'ye karşı emperyalist baskıların had safhaya çıktığını kaydeden Aksakal, ABD'nin de Türk devletini hedefine koyduğunu ve kendisiyle uyum içinde çalışacak bir yönetim yapısı oluşturma gayretinde olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın seçilmeden 1 yıl önce "Türkiye'de kontrolünden çıkan devlet yönetiminin karşısında muhalefetin destekleneceğini" açıkladığını belirten Aksakal, şöyle dedi:

"Ne ilginç ve ne yazıktır ki bu stratejiye olumlu ilk destek sinyali, ulusal Kurtuluş Savaşı'nı yürüten tam bağımsızlık ilkesi üzerine Cumhuriyet'i kuran iradenin siyasi temsilcileri tarafından verilmiş, 2023 seçimleri ile iktidara geldiklerinde kendilerine akıl hocası olarak ABD'li danışmanları tercih etmişlerdir. Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir parti olarak Cumhuriyet Halk Partisinin bu planı ancak bir akıl tutulması olarak tanımlanıyor. Umuyorum bu yanlıştan en kısa zamanda dönerler ve tam bağımsız Türkiye ideali üzerine kurgulanmış, laik, demokratik Cumhuriyet'imizin ikinci yüzyılına girerken bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin yok edilmesine alet olmazlar."

Türkiye'nin 100 yıllık geçmişinde çok badireler atlattığını belirten Aksakal, "Eğer vatanımıza dikilen gözleri oymaktan imtina edersek, böyle badireli bir süreçte onların arzuladıkları gibi birbirimize düşersek işte o zaman bağımsızlığımızın ve hürriyetimizin değerini anlarız ama iş işten çoktan geçmiş olur." ifadelerini kullandı.

Kongrede, tek liste halinde gidilen seçimde DSP İl Başkanı Sedat Anavatan yeniden başkanlığa getirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.