DSP ziyaretinde ne konuşuldu?

DSP ziyaretinde ne konuşuldu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker ile görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık 1 saat 25 dakika sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Merkezi'ne geldi. 

Erdoğan'ın DSP'yi ziyaretinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler de yer aldı. 

Yaklaşık 1 buçuk saat süren görüşmenin ardından DSP'den ayrılan Başbakan Erdoğan, gazetecilerin ısrarlı sorularına, "Ev sahibi gerekli açıklamaları yapacak" demekle yetindi. 

Daha sonra mikrofonların karşısına geçen DSP Genel Başkanı Masum Türker, ziyarette gündeme gelen konulara şu başlıklar altında değindi. 

"REFERENDUMU KONUŞMADIK"
Sayın Başbakan ve yanındakiler bizi ziyaret ettiler. Biz daha çok terörü konuştuk. Referandum bizim gündemimiz belli, bizim oyumuz hayırdır. Sayın Başbakan terör ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bazı önlemlerden bahsetti. Bunun daha sonra açıklanacağını söyledi. Sanırım liderlerle görüştükten sonra kendisi açıklayacak. 

TERÖRLE MÜCADELEDE YENİ ÖNLEMLER Mİ GELİYOR?
Biz de kendilerine terörle ilgili düşüncelerimizi aktardık. Bilgi çerçevesinde önerilerimizi vereceğiz. Kendileri ile, terör tek başına bir partinin çözebileceği bir olay değildir. Bu nedenle Sayın Başbakan'ın siyasi parti liderleri ile görüşmesini doğru bulduğumuzu, bir öneri olarak MHP ve BDP ile görüşmeyi değerlendirmesini dikkatine sunduk. Çünkü bir başbakan bir konu için muhalefet liderleri ile görüşmeyi düşünüyorsa teröre çözüm arıyor demektir. Her ne kadar o dönem farklı gösterilmek isteniyorsa da bizim iktidarımız döneminde terör sıfır noktasına ulaşmıştı. Bunun nedeni o dönemde muhalefet ile yaptığımız işbirliği sonucu gerçekleştiği için mümkün olduğuna dikkati çektik. 

DSP'NİN ÖNERİLERİ
DSP'nin 2008 yılında sunduğu bir kanun teklifi var onu da hatırlattık. Sınır güvenliğini sağlayacak elektronik yada fiziki engel oluşturulması önerimizi de sunduk. Terörü sona erdirecek bir önerimizi dile getirdik, istihbaratın işlemez hale geldiğini, Ergenekon, Balyoz gibi davalar nedeniyle gizli tanık yoluyla, istihbarat denen kesimleri tedirgin edileceğini, istihbaratın yalnız MİT'e bağlı olmasının zarar vereceğini söyledik. 

MPP VE BDP'YE ÇAĞRI
MHP ve BDP'ye de çağrıda bulunmak istiyorum. Başbakan'la görüşmelerini öneriyorum, terör bir siyasi partinin tek başına çözebileceği bir mesele değildir. 

Başbakan Erdoğan, yarın SP ve BBP'yi, perşembe günü de CHP'yi ziyaret edecek.

HABERVAKTİM.COM

Etiketler :