DSP'de genel başkan adayı bolluğu

DSP'de genel başkan adayı bolluğu

DSP’nin Olağanüstü Kongresi’nde delegeler, yeni genel başkanlarını seçecek. Partide 16 isim genel başkanlık için yarışıyor. İşte tüm ayrıntılar

DSP’yi istifasıyla olağanüstü kongreye götüren DSP Genel Başkan adayı Zeki Sezer de salona giriş yaptı. Delegeler Sezer’i “Halkçı Sezer, İşte Örgüt İşte Başkan” sloganlarıyla karşıladı. Salonun dışına geniş ekran kurulurken, salonun içi de Ecevit ve Atatürk posterleriyle donatılmış durumda bulunuyor.

RAHŞAN ECEVİT SALONA GİRDİ

Başbakan Bülent Ecevit’in eşi, DSP’nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, DSP’nin Olağanüstü Kongresi’nin gerçekleştirildiği salona girdi. Partililerin etrafını sardığı Rahşan Ecevit, sloganlar eşliğinde karşılandı. Rahşan Ecevit’in gelişi, partililerce heyecanla karşılanırken, salonda “Halkçı Ecevit” sloganları atıldı. Gazetecilerin kongreye ilişkin sorularını da yanıtlayan Ecevit, “Ben kongreye ilişkin görüşümü daha önce açıklamıştım. İnşallah Sayın Bülent Ecevit’e yakışır bir kongre olur” dedi.

Rahşan Ecevit’in desteklediği genel başkan adayı Alemdar Yalçın ise Ecevit’in yanına gelerek, kendisini selamladı. Delegeler, Ecevit’in etrafını sardığı sırada, diğer genel başkan adayı Masum Türker de salona giriş yaptı. Türker ve Zeki Sezer el ele birlikte delegasyonu selamladı.

KURULTAY BAŞLADIKurultay, üye yeter sayısının bulunduğunun anlaşılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal Marşı okundu. 6 adayın yarıştığı Kurultay da daha sonra Divan seçimi yapıldı. Divan Kurulu Başkanlığı’na Adalet ve Milli Savunma eski Bakanlarından Hikmet Sami Türk seçilirken, kurulun başkan yardımcılığını ise Osman Kılıç ve Mehmet Karaçay yapacak.

KURULTAYDA, TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİNE İLİŞKİN ÖNERGE İŞLEME KONMADI

DSP'nin olağanüstü kurultayında tüzük değişikliğine ilişkin önerge, divan tarafından mevcut tüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle işleme konmadı.

DSP Genel Başkan Vekili Saffet Başaran, kurultayda adayların delegeye hitabından önce bir konuşma yaptı ve olağanüstü kurultay sürecini anlattı.

Partinin sıkıntılı süreci atlatabilmesine yönelik duyarlı ve hassas çabalara şahit olduklarını belirten Başaran, “Şu an itibariyle içim rahat. Gereğini yaptığımızı sanıyorum. Ama bu iş değişik yollardan yapılır. Biz bu süreçte akla ve mantığa en yakın olanını izledik. Son günlerde okuyoruz, 'Parti küçük ama kavga büyük' diyorlar. Kim demiş, 'Parti küçük' diye, bu partiden büyüğü yok. Aklın ve bilimin yolunu egemen kılacağız. Bunu da bu örgüt yapacak” diye konuştu.

DSP'nin ülkenin ağır sorunlarına çözüm önerileri üreten bir parti olduğunu vurgulayan Başaran, “DSP, bu ülkeye gerekli. DSP, çok büyük ve ağır bir partidir. Çünkü hedef kitlesi yoksul kitlelerdir” dedi.

Başaran'ın konuşmasının ardından Divan Başkanı Hikmet Sami Türk, divana, adayların konuşma yapmaları ve tüzük değişikliğine ilişkin teklif olduğunu bildirdi. Son kurultaylardaki uygulama ve DSP gelenekleri doğrultusunda adayların konuşma yapacaklarını belirten Türk, ancak olağanüstü kurultayda tüzük değişikliği yapılmasının mümkün olmadığını ifade etti. Genel Başkan adaylarından Sait Kekeç ve Tayfun İçli bu duruma tepki gösterdi.

Etiketler :