DSP’den CHP’ye tepki

DSP’den CHP’ye tepki

CHP'de parti yönetiminde koltuk kapma yarışı devam ederken Ecevit ve Büyükerşen’e yapılan tekliflere DSP’den sert tepki geldi.

DSP’den CHP’ye tepki

 

CHP'de, 18 Aralık'taki yönetimin değişeceği olağanüstü kurultay öncesi Rahşan Ecevit ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesinden aday olma teklifi götürüldüğü kesinleşti. Siyasetten çok kişisel çekişmeler, parti yönetiminde koltuk kapma yarışı devam ederken Ecevit ve Büyükerşen’e yapılan tekliflere DSP’den sert tepki geldi.

 

DSP: CHP’NİN YAPTIĞI İLKESİZLİKTİR

 

Büyükerşen’in ve Ecevit’in teklife sıcak baktığı öğrenilirken, DSP Genel Sekreteri Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, “CHP kendi iç kargaşasını örtmek ve tabanını umutlandırmak için DSP üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. Bu etik değildir. Daha açık konuşacak olursak ilkesizliktir. Ayıptır. Bunlar bu anlayış ile iktidara gelseler ülkeye ne faydaları olacak?” diye sordu.

 

CHP KENDİ DERDİNE YANSIN

 

Akit’ten Aslan Değirmenci’ye konuşan Erçelebi, CHP’nin iç politikaya zaman ayıramayacak kadar kendi derdine düştüğünü belirterek, “Oturup kendi işlerine baksınlar. Kendi dertlerine yansınlar. Millet siyaset beklerken onlar aylardır iç hesaplaşma peşindeler. Bizi ısrarla bu hesaplaşmaya çekmeye çalışıyorlar. Bunu yaparak güvercin yuvasına taş atıyorlar. Ben CHP’lileri güvercin yuvasına taş atmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Beceriksizliklerini kapatmak için formül aramak yerine ülke siyasetine nasıl katkı sağlarımın derdine düşsünler” dedi. Yeni Akit

 

Etiketler :