DSP'den Ergenekon sanıklarına yeşil ışık

DSP'den Ergenekon sanıklarına yeşil ışık

DSP Genel Sekreteri ve Denizli milletvekili Hasan Erçelebi, 12 Haziran seçimlerinde Ergenekon davası nedeniyle tutuklu bulunan Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ı milletvekili adayı yapmak istediklerini söyledi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nin olağan seçimi için Denizli'de bulunan Hasan Erçelebi, başkan adaylarına başarılar diledi.

Demokratik Sol Parti'nin (DSP) her zaman basın ve toplumun özgürlüğünden yana bir parti olduğunu ifade eden Erçelebi, "Biz o nedenle 12 Haziran seçimlerinden önce kendileri de uygun görürlerse Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ı istedikleri yerden ve istedikleri sıradan aday göstermeye hazırız. Biz bu olayı genel merkezimizde görüştük ve genel başkanımız da böyle bir açıklama yaptı.

Sonuçta bu açıklama partimizin açıklamasıdır. O yüzden bu bizim için bir şereftir, bir gururdur. Çünkü Bülent Ecevit de 12 Eylül faşizmine karşı hapishaneden mücadele yaptı ve kazandı. Şimdi Sayın Balbay ve Özkan da bu mücadelede bayrak olacak ve kazanacağız" dedi. Hasan Erçelebi, daha sonra esnafla sohbet ederek hayırlı işler diledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :