DTK'nın Öcalan planı ne? İşte ayrıntılar

DTK'nın Öcalan planı ne? İşte ayrıntılar

Demokratik Toplum Kongresi 5. kongresinin ana temasını PKK'yı resmen bitirdiğini açıklayan Abdullah Öcalan'dı.

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) beşinci olağan kongresinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için siyasi, diplomatik ve hukuki alanda çalışmalar yapacak bir inisiyatif oluşturulması kararı alındığı bildirildi.

DTK'nın iki gün süren beşinci kongresi bugün, hazırlanan sonuç bildirisinin, DTK sözcüsü Cemal Coşkun tarafından okunmasıyla sona erdi.

Bildiride, Kongrenin, siyasal süreç, ulusal konferans, demokratik özerkliğin inşası ve seçim gündemleriyle toplandığı, önemli tartışmalar ışığında tarihi önemde kararlar aldığı belirtilerek, Kürt sorunu ve Türkiye'nin demokratikleşme sorununun barışçıl temelde çözümünün gerçekleşmesi için yürütülen diyalog sürecinin tıkanma ile karşı karşıya geldiği öne sürüldü.

Terör örgütü elebaşı ''Öcalan'ın 'çekiliyorum" açıklaması üzerine "DTK'nın kendi çalışmalarını gözden geçirdiği'' anlatılan bildiride, demokratik çözüm için Öcalan'ın açıkladığı ilkelerin temel politik hedefler olarak belirlendiği, ''Öcalan'ın tek muhatap olarak kabul edilmemesinin Kürt halkının siyasal iradesine saldırı sayıldığı'' vurgulanarak, Kürt halkı topyekun direnişe davet ediliyor.

Bildiride, DTK'nın, terör örgütü elebaşı ''Öcalan'ın özgürlüğü için siyasi, diplomatik ve hukuki alanda çalışmalar yürütecek bir inisiyatifin oluşması kararına vardığı'' aktarılırken, DTK'nın kapsamlı ele aldığı demokratik özerkliği inşa çalışmalarının anlam ve yorum gücünü zenginleştirerek planladığı, demokratik özerkliğin, özgürlüğün sosyolojisi olduğu vurgulandı. AA
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.