DTP, Erdoğan'ın yüzünü güldürdü

DTP, Erdoğan'ın yüzünü güldürdü

İçişleri Bakanı Beşir Atalay hükümetin Kürt açılımı çerçevesinde bugün DTP’lilerle görüştü.

Görüşmeden sonra önce Bakan Atalay bir açıklama yaptı. Atalay şunları söyledi:

Bugün DTP Sayın Genel Başkanı ve heyeti ile görüştük. Genel Başkan Yardımcımız ve Grup Başkanvekilimiz ile birlikte görüş alışverişinde bulunduk. Siyasi partilerimizle görüşmeyi önemli görüyoruz.

Bizim dileğimizi bu çalışmanın yeri Meclis çatısının altı olsun. Siyasi partilerimizin ülkemizin en büyük huzur ve kardeşlik çalışmasına etkisini çok önemli görüyoruz.

Görüşlerimizi anlatıyoruz ve onların görüşlerini ve katkılarını almaya çalışıyoruz.

Bu Türkiye'nin büyük kardeşlik ve huzur projesi ve Türkiye büyük bir ülke. Kendimize güvenelim, biz bu sorunu çözelim. Kendi sorunumuzu kendimiz çözeceğiz.

Biz buna benzer önemli konuları hükümet olduğumuz sürece başardık.

Bütün partilerimizin, STK'ların katılımıyla kardeşlik ve huzur ortamını artıralım istiyoruz.

Bugün TBB, Türk-İş ve Hak-İş ile görüşmelerim var.

DTP: BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Bakan Atalay'ın ardından DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, DTP Genel Merkezi önünde bir açıklama yaptı. Türk şunları söyledi:

Umut ediyoruz ki bu çabalar bir hayalkırıklığı yaşatmaz. Umutluyuz çünkü bugün artık sorunların silahla, operasyonlarla çözülmeyeceğini herkes gördü.

Bu konudaki çalışmaları İçişleri Bakanı yürütüyor. Siyasi parti olarak bize de düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Bizim amacımız sorunun çözümüdür. Birilerinin söylediği gibi Türkiye'yi çözmez değil.

Bütün halkımızı kucaklaştırmak için çaba gösteriyoruz. Yeniden toplumsal uzlaşıyı, diyaloğu ortaya koyacak bir mantığı geliştirmek için uğraşıyoruz.

Amacımızı demokratik Türkiye'dir. Kürtüyle, Türküyle herkesin kendisini ifade edebileceği bir ortam yaratılmasını istiyoruz.

DTP'NİN ÖNERİSİ OLDU MU?

Biz şu aşamada bir projeyle yola çıkılmamasını doğru görüyoruz. Önemli olan toplum ne düşünüyor. 72 milyonun hassasiyetini ortaya koymak gerek. Bir proje taraftarı değiliz. Bir çözüm niyetinin ortaya çıkmasından yanayız.

DTP UMUTLU MU?

Bu süreçten umutluyuz ama Türkiye'nin zemini biraz kaygandır. Geçmişte de açılımlar oldu ama ciddi hayalkırıklığı yaşandı.

ERDOĞAN'IN GRUP TOPLANTISINDA YAPTIĞI KONUŞMASI

Toplum olumlu karşıladı. Önemli olan toplumun değerlendirmesi.

Etiketler :