DTP neden PKK ile mesafe koymadı

DTP neden PKK ile mesafe koymadı

Milletvekilliği düşürülen DTP eski milletvekili Aysel Tuğluk, DTP'nin kapatılmasının Türk demokrasisi açısından büyük bir kayıp olduğunu söyledi

Tuğluk, Alman Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, 2,5 milyon kişinin kendilerine oy verdiğini ve şimdi temsil edilmediklerini öne sürerek, ''DTP'nin kapatılması Türk demokrasisi için büyük kayıp'' dedi.

İnsanların hayal kırıklığına uğradıklarını ve kızgın olduklarını ifade eden Tuğluk, uzun zaman huzursuzluk olacağı beklendiği için endişe duyduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Kürt açılımını da eleştiren Tuğluk, Kürt dilinde yayın yapan bir televizyon açıldığını, birkaç köyün eski ismini geri aldığını, ancak tüm azınlıklara kültürel haklar veren bir demokratik anayasaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Tuğluk, ''Partiniz şiddet içeren bazı eylemlerle yangına körükle gitmedi mi?'' şeklindeki bir soruya da ''Hükümet, bizim göstericileri terörist olarak nitelendirdiği zaman sorunu kışkırttığına inanıyorum. Bize karşı milliyetçilerin başlattığı ve hükümete yakın bazı çevrelerin haklı gördüğü nefret kampanyaları vardı. Siyasi rakibe böyle mi davranılır?'' diye yahıt verdi.

''Neden partiniz PKK ile mesafe koymada zorlandı?'' şeklindeki soruya karşılık da Tuğluk, ''Türkiye'nin, çatışma içinde bulunduğu kişilerle barış görüşmeleri yapması gerekir. Biz, hükümet ile PKK arasında doğru bir arabulucu olabilirdik'' diye konuştu.

Etiketler :