DTP`den PKK`lı Şov Yanıtı

DTP`den PKK`lı Şov Yanıtı

Serbest bırakılan 34 PKK'lıyla yaptığı gösteriler tepki çeken DTP`den açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan`dan DTP`ye yöneltilen sert eleştirilere Selahatin Demirtaş yanıt verdi

Abdullah Öcalan`ın çağrısı ile "barış grubu" adı altında Türkiye`ye teslim olan 34 PKK`lının serbest bırakılması üzerine DTP çeşitli organizasyonlarla bu gelişmeyi kutlamıştı. Başbakan Erdoğan`ın `siyasi bir şov` olarak değerlendirdiği geniş katılımlı bu törenleri bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de eleştirdi.

Devletin zirvesinden gelen eleştirleri kabul etmeyen DTP Grup Başkanvekili Selahatin Demirtaş ise CNN Türk`e ilginç açıklamalar yaptı. DTP`nin düzenledi tötenlere katılıp sevinç gösterilerinde bulunan kişlilerin "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı" olduğunu söyleyen Demirtaş, "Sevinenler bu ülkenin yurttaşlarıdır. Hep birlilkte sevinelim" diye konuştu.

İşte o açıklamalar:

Oradaki coşkunun en önemli nedeni 25 yıldır orada ağlayan insanlar bir kere gülmek istediler. Neden? Çünkü 25 yıldır çektikleri acılar bitebilir diye bir umut doğdu yani barışın elçisi olan temsilciler geldiler ve onlar barışa olan özlemlerini doğal bir şekilde partimizin hiçbir çağrısı olmadığı halde sokaklara dökülüp kutlamak istediler. Barışı kutlamak istediler. Ortada bir kahramanlık yok, bir zafer yok, yenen yok, yenilgi yok. Bunu hissettirecek bir tavır bir slogan yok.

Şimdi "25 yıldır niye ağlıyorsunuz, ağlayacak ne var" diyenler bu sefer diyorlar ki "niye gülüyorsunuz ortada sevinecek ne var." Bir zahmet bu anlaşılsın artık. Bunun "şov"la "kurnazlık"la hiç alakası yok. Türkiye`nin batısı 25 yıldır orada neler yaşanıyor duymasın diye özel bir çaba sarf ettiniz bu ortada.

Hükümet, devlet yasa maddeleri ile orada olup bitenleri aktarmasınlar diye basını engellemelerle, medyanın girmemesi için olağanüstü hallerle orada neler yaşanıyor, orada o halk nasıl bir zulüm altındadır diye duymasın diye özel bir çaba sarf ettiniz. Tamam Ankara`daki İstanbul`daki insan bilmiyor Hakkarili ne yaşadı, Diyarbakırlı ne yaşadı 25 yıl boyunca çünkü haberi yok. Şimdi bu sevinci anlayamıyor. "Sevinecek ne var" diyor.

25 yıldır psikolojik savaş yürtütenler bunun sorumlusudur, bu algı uçurumunun yaratılmasının sorunmlusudur. DTP`yi suçlayarak bu işten sıyrılcaklarını zannedenlere sormak lazım acaba gelişleri protesto edilseydi daha mı iyiydi. Daha mı moral verici olurdu.

Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı muhalefetin gereksiz bir aşırı tepkisine cevap olma açısından hep birlikte DTP`yi kollektif olarak hedef göstermeyi işin en kolay yolu olarak seçtiler.

Orada sevinen milyonlaca yurttaş bu ülkenin yurttaşıdır Türkiye cumhuriyeti vatandaşıdır. Lütfen bu ülkenin yurttaşlarına sevinmeyi çok görmeyin. Sevineceksek hep birlikte sevinelim. Türkiye`nin batısı da sevinsin. Korkacak bir şey yok tedirgin olacak bir şey yok. O sevinçler barışa olan özlemin sevinci.

Başbakan da şimdi "şov" dedikten sonra biz derdimizi nasıl, kime anlatalım şimdi? Biz DTP olarak bu eleştirileri haksızlık olarak görüyoruz. Artı, bir de bundan sonra bunlar devam edecekmiş DTP bunları organize ediyormuş il, il, şehir şehir bunları yapacakmış gibi bir izlenim yaratılmaya çalışılıyor ki o da haksızlık. Böyle bir planımız da yok.


Etiketler :