DTP'li Baydemir Erdoğan'a çattı

DTP'li Baydemir Erdoğan'a çattı

Erdoğan Diyarbakır'da DTP yüklendi, Baydemir'den cevap geçikmedi. Baydemir öyle bir vah çekti ki kulakları çınlattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'daki mitingine halkın tepki vererek katılmadığını iddia etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP'li belediye başkan adayları ile birlikte Bağıvar Mahallesi'nde seçim çalışmalarına katıldı.

"VAH ERDOĞAN VAH"

Osman Baydemir Başbakan Erdoğan'ın "Tarım Bakanı çalışmıyorsa onu hesaba alırız" sözlerine atıfta bulunarak, "Sayın Başbakan siz ve kabinenizin tamamı çalışmıyor. 29 Mart'ta sizi ve tüm kabinenizi hesaba alacağız. Başbakan Erdoğan'ın gerçekleri manipüle etme yeteneğini daha önceden biliyoruz. Ama açıkçası Başbakan'ın bu kadar derinden ?ah' çekme yeteneğinin olduğunu bilmiyorduk. Erdoğan derinden 'Ah Diyarbakır ah!' dedi. Biz de Diyarbakır halkı olarak yanıt veriyoruz, 'Vah Erdoğan vah'" diye konuştu.

Baydemir, "Başbakan bölgeye, Diyarbakır'a pozitif ayrımcılık yaptığını söyledi, ancak yaptığı tek ayrımcılığı insanlarımıza gaz bombalarıyla saldırtmaktı. Gerilim yaratıp, mazlum olmak istiyordu. Ancak Diyarbakırlılar zalimlerin yüzünü gizleyerek mazlum rolüne bürünmelerini boşa çıkarttı. Bundan dolayı Diyarbakırlıları kutluyorum, mitinge gitmeyerek de tepkilerini gösterdiler" dedi.

Bağıvar Mahallesi'nde su sorununun kalmayacağını ifade eden Baydemir, Dicle Nehri üzerindeki tarihi On Gözlü Köprü'ye alternatif bir köprü yapacaklarını söyledi.

Etiketler :