DTP'li Emine Ayna Yine Döktürdü !!!

DTP'li Emine Ayna Yine Döktürdü !!!

Hükümetin Kürt açılımı her kesimde tartışılıyor. Kimi karşı çıkıyor, kimi destek veriyor ama Ayna'nın derdi başka!

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, Kürt sorununun çözümü sırasında terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan'ın mutlaka muhatap alınması gerektiğini söyledi.  "DTP ile görüşüp PKK'yı ve sayın Öcalan'ı bunun dışında bırakma gibi bir oyun varsa bu oyuna gelmeyiz. Buna izin de vermeyiz. Bunun bilinmesini isteriz" dedi.

DTP Iğdır İl Başkanlığı'nca Doğubayazıt Caddesi'nde düzenlenen 'halk toplantısı'na Genel Başkan Yardımcısı Mardin Milletvekili Emine Ayna, kapatılan DEP'in eski Milletvekili Hatip Dicle, Kürt Enstitüsü Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Aktaş, Parti Meclisi üyeleri Hüseyin Altın, Mehmet Aras, Iğdır Belediye Başkan Vekili Mehmet Şah, Iğdır DTP İl Başkanı Ahmet Barbaros, Kars İl Başkanı Veli Mükyen ve yaklaşık 500 partili katıldı. 'Barıştan yanayız, savaşa da hazırız', 'Özgür kimlik, özgür önderlik, demokratik özerklik', 'Ya onurlu bir barış ya hiç' yazılı pankartların taşındığı mitingde partililer Kürtçe 'Bıji serok Apo' (Yaşasın Başkan Apo) sloganları attı.

"BU İŞİ HALK ÇÖZER"

DTP'li Emine Ayna, cumartesi günü Diyarbakır'da bir araya gelen şehit asker ve ölen terörist ailelerinin buluşmasına dikkat çekti. Kürt açılımının tartışıldığı günlerde bu buluşmanın DTP'nin Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile görüşmesinden çok daha önemli olduğunu savunan Ayna, asıl barışın bu görüşmeyle geleceğini öne sürdü. Ayna, "30 yıllık savaşta ölen asker anneleriyle, gerilla aileleri bir araya geldi. Diyarbakır'a gitmeden önce asker aileleri çok kaygılıydılar.

KÜRDİSTAN'DA TÜRK'ÜN KILINA ZARAR GELMEZ

Kıllarına bile zarar gelmeyeceğine söz verdik. Bursa'da bir Kürt işçi Kürtçe şarkı söylediği için linç edilebilir ama Kürdistan'ın hiçbir yerinde hiçbir Türk'ün kılına zarar gelmez. Diyarbakır'da aileler onları bağırlarına bastı. Askerin de gerillanın da aileleri de 'Biz acılarımızı unutmaya hazırız, bu savaş bitsin, bu kan dursun. Biz anneler ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız' dedi. Bu saatten sonra ne Başbakan, ne bizim ne de Cumhurbaşkanı'nın söyledikleri önemli değil. Bu ancak halkların gücüyle biter" diye konuştu.

PKK VE APO'YU DIŞARIDA BIRAKMAYIZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile DTP görüşmesine de değinen Emine Ayna, toplantının içeriği konusunda çok fazla bir şey söyleyemeyeceğini anlattı. "Sakin bir diplomatik görüşme yaptıklarını" belirten DTP'li Ayna, toplantı sonrasında Başbakan'ın "Hiçbir ana artık ağlamasın" cümlesini önemsediklerini dile getirdi. Başbakan'ın sadece asker anası demediğini anlatan Ayna, hala temkinli olduklarını vurguladı. Kürt halkının yıllardan bu yana kandırıldığını öne süren DTP'li Ayna, Başbakan ile yaptıkları görüşmeden sonra çok sayıda telefon aldıklarını 'Bir kez daha kandırılmayalım' diyenlerin çok fazla olduğunu söyledi. Ayna, öğle namazı için ezan okunması sırasında konuşmasına ara verdi ve daha sonra şunları söyledi: "Bu yüzden bugüne kadar 'PKK ve Sayın Öcalan muhataptır' dedik. Çünkü hep barıştan söz ettiler. Kimse bu sürecin en önemli aktörlerini DTP üzerinden tasviye etmeye kalkmasın, buna izin vermeyiz. DTP ile görüşüp PKK'yı ve sayın Öcalan'ı bunun dışında bırakmak gibi oyun varsa biz bu oyuna gelmeyiz. Buna izin de vermeyiz. Bunun bilinmesini isteriz. Bu halkın hak ve özgürlük mücadelesi için hem de 1980 askeri darbesinde üzerine beton dökülmek, tamamen yok edilmek istendiği dönemde hak ve özgürlük mücadelesi için yola çıkanları unutamayız. Buna saygı göstermek zorundayız. 30 yıldır bu mücadelenin yürütücüsüdürler. Bu halk dönüp der ki, 'Siz kim oluyorsunuz, bizim davamızı yıllardır bunlar yürütüyorlar' Biz bu yüzden diyoruz ki, onlar muhataptırlar. Önümüzde çok önemli bir dönem var. Sonuçta bir tartışma yaşanıyor. Bu bizimle ilgili bir tartışmadır. Bu tartışmanın en iyi şekilde sonuçlanması için çalışıyoruz. 15 Ağustos'ta Sayın Öcalan bir yol haritası ortaya koyacak.

BİZ ÖCALAN'I MUHATAP ALIYORUZ

Bu yol haritasında o da herkesten görüşler aldı. Avukatları aracılığıyla bunlar bir şekilde iletilmeye çalışılıyor. Biz de görüştük, görüşlerimizi ilettik. Biz Kürt sorununda Sayın Öcalan'ı muhatap alıyoruz. 15 Ağustos'ta yapacağı yol haritasını dikkate alıyoruz. Çözümde önemli anahtar olacağını düşünüyoruz. Herkesin kabul edebileceği çözüm önerilerini içerebileceğini düşünüyoruz. Herkes tarafından da dikkate alınmasını istiyoruz. Bu yol haritasını her yerde karşılayacağız."

Etiketler :