DTP'li vekilden 2010'da Öcalan sözü

DTP'li vekilden 2010'da Öcalan sözü

Demokratik Toplum Partisi Iğdır milletvekili Pervin Buldan nevruz mitinginde ilginç açıklamaları ile dikkat çekti.

Iğdır'da yapılan Nevruz kutlamasında konuşan Demokratik Toplum Partisi (DTP) Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, "2010'daki özgürlük yürüyüşünde, Serhat'ta sayın Abdullah Öcalan'ı karşılayacağız. Bunun için sizlere söz veriyorum" dedi.

Iğdır Kılıçlar Anıtı yanında yapılan Nevruz kutlamalarına katılan Iğdır DTP Milletvekili Pervin Buldan, "Amed'den Serhat'a 2010'da bir özgürlük yürüyüşü yapacağız. Bu özgürlük yürüyüşünde biz de Serhat'ta Sayın Abdullah Öcalan'ı karşılayacağız. Bunun için sizlere söz veriyorum" diye konuştu.

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise, "Biz bu günlere çok kolay gelmedik. Şu dağlarda gizli gizli Nevruz ateşini ateşleyen Kürt çocukları, güvenlik güçlerinin silahlı saldırısına maruz kalıyorlardı. Kürtlerin özgürlüğünden korkuyorlardı. İşte Kürtler bugün burada Nevruz'u kutluyor. Peki, kutladıkları için Türkiye parçalanıyor mu, bölünüyor mu? Hayır. Kürtlerin değerlerine diline, ne olur saygılı olun. Eğer saygılı olursanız iç barış sağlanır; bir arada yaşayabiliriz. Maalesef bu saygı yok" diye konuştu.

85 yıldır Kürtlere ve diğer halklara zulüm politikalarının uygulandığını iddia eden Sırrı Sakık, "Bakın 85 yıllık cumhuriyet döneminde hepimiz kimliğimizi, dilimizi, kültürümüzü ifade edebilmek için o kadar ağır bedeller ödedik. Hala dağlarda Kürt çocukları yaşamlarını yitiriyor. Halen dağlarda Anadolu'nun yoksul Türk ve Kürt çocukları canlarını yitiriyorlar. Asker olarak yaşamlarını yitiriyorlar. Halen polis burada görev yaparken yaşamlarını yitiriyor. Ama biz DTP olarak diyoruz ki herkes bizim kardeşimizdir. Biz, dağdaki kardeşimizin de ölmesini istemiyoruz, asker kardeşimizin de, polis kardeşimizin de ölmesini istemiyoruz. Onun için biz Anadolu halklarının çocukları ölmemelidir" dedi.
Nevruz kutlaması, Kürtçe müzik eşliğinde sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :