DTP'lileri öldüren adam konuştu..

DTP'lileri öldüren adam konuştu..

Muş'ta 2 kişinin ölümüne ve 7 kişinin yaralanmasına neden olan kişi İfadesinde "Nefsi müdafaa yaptım, beni linç edeceklerdi" dedi

Gösteriler sırasında işyerinin taşlanması üzerine Kalaşnikof tüfeğiyle ateş ederek Yoncalı Köyü Muhtarı Kemal Kayacan ile Necmi Oral'ın ölümüne ve 7 kişinin de yaralanmasına neden olmakla suçlanan Turan Bilen gözaltına alındı.

LİNÇ EDECEKLERDİ
Bilen Ailesi fertleri de polis tarafından evlerinden alınıp güvenli yere götürülürken, evlerinin çevresinde de olası saldırılara karşı koruma önlemleri artırıldı.

İfadesinde "Nefsi müdafaa yaptım, beni linç edeceklerdi" diyen Turan Bilen'in daha önce DTP'nin gösterileri ve PKK'nın baskısıyla kepenk kapatma eylemlerine katılmadığı belirtildi.

MHP'Lİ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ
Arap kökenli aileye mensup olan 39 yaşındaki Turan Bilen'in kardeşi Metin Bilen'le birlikte uzun süredir Bulanık'ta manifaturacılık yaptıkları, siyasi görüşlerinin MHP'ye yakın olduğu ileri sürüldü.

Turan Bilen'in 'gönüllü korucu' olduğu ve silahın da ruhsatlı olduğu iddia edildi. PKK'ya yakın bazı internet siteleri, Bulanık'ta 'Mardin Manifatura' adlı işyerinin sahibi Turan Bilen'in, 1994 yılında 4 PKK'nın öldürülmesi olayında rol oynadığını iddia etti. Ancak bu iddialar yetkililerce henüz doğrulanmadı.

Etiketler :