Duayenlerden liste yorumu

Duayenlerden liste yorumu

Siyasi partilerin 12 Haziran seçimleri için milletvekili adaylarını önceki gün YSK’ya bildirmesi üzerine Akit’e konuşan duayen siyasetçiler önemli değerlendirmelerde bulundular.

Siyasi partilerin 12 Haziran seçimleri için milletvekili adaylarını önceki gün YSK’ya bildirmesi üzerine Akit’e konuşan duayen siyasetçiler önemli değerlendirmelerde bulundular. “AK Parti tabanının sesine kulak verdi”, “CHP marjinalleşti”, “MHP yerinde saydı” değerlendirmelerinde bulunan siyasetçilerin seçim tahminleri de dikkat çekti.

İşte o görüşler:

 

Aslan Değirmenci’nin haberi

 

 

AK PARTİ’NİN ADAYLARI HALKIN İÇİNDEN ÇIKAN FİKİR ADAMLARI

 

AP eski milletvekili Kemal Doğan: “İktidar partisi güzel bir taktik belirlemiş. Geleceği garanti altına alacak genç kadrolar oluşturmuş. Kadın ve gençlerin önü açılmış. Bu çok doğru bir strateji… Yeni arkadaşlardan verim alacaklarını düşünüyorum. Çoğu fikir adamı ve halkın arasından çıkan başarılı isimler… MHP parti felsefesine uygun hareket etmemiştir. Çok ithal aday var. Milliyetçi ve mukaddesatçı kadrolardan vazgeçtiğini söyleyebiliriz. MHP baraj altında kalırsa sürpriz olmaz ama yüzde 12’yi bulurlarsa sürpriz olur. CHP’de tabandan sapma var. Tabanında uzaklaşma ve radikalleşme var. Bu liste ile AK Parti en az yüzde 44 oy alır. CHP yüzde 25’i geçemez, MHP ise 8-11 bandında.”

 

CHP’DE DEĞİŞİM DEĞİL TASFİYE VAR

 

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı İnal Batu: “İktidar partisinin çok ciddi bir çalışma yaptığını görüyoruz. Aday belirleme sürecinde tek bir sızma bile yaşanmadı. Kadrolara bakıldığında da aynı ciddiyeti görüyoruz. AK Parti sorunu olduğu her bölgede atılım yapmış durumda. CHP’de değişim değil tasfiye var. Baykal ve Önder Sav’a yakın adaylar tırpanlandı. Sav’ın kendisi bile listede yer bulamadı. Diğer taraftan partiye uzun yıllar büyük emek veren Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın da aday gösterilmedi. Bu vefasızlıktır. Parti içinde çok sesliliğe izin verilmedi. MHP’de çok önemli bir gelişme görmüyorum. TBMM’de yine AK Parti, CHP ve MHP sıralaması olacak.”

 

MHP ULUSALCILIĞA DOĞRU YOL ALIYOR

 

MHP Kurucular Kurulu üyesi Naci Meriç: “MHP yine tabanına kulak vermedi. Ulusalcılığa doğru yol alıyor. Balyoz sanığı Engin Alan’ı aday göstererek de bir skandala imza attı. CHP ise iyice marjinaleşti. Etnik kimliğe dayalı siyaseti benimsediler. Mezhepleri de ön plana aldılar. AK Parti’ye baktığımızda genç ve dinamik bir kadro görüyoruz. Çok sayıda hukukçu ve stratejisti kadrosuna katarak ciddi bir adım attı. Mevcut aday profillerine bakarak bir seçim tahmini yapacak olursam; AK Parti’nin yüzde 46, CHP’nin 23, MHP’nin ise yüzde 9-12 aralığında oy alacağını düşünüyorum.”

 

CHP TAM BİR ŞAŞKINLIK İÇİNDE

 

SODEP Genel Başkanı Hüseyin Ergün: “AK Parti’yi önümüzdeki dönem yeni anayasa bekliyor. Bunu dikkate alan AK Parti’nin kadrosunu hukukçular ile güçlendirdiğini görüyoruz. Kadroların gençleştirilmesi de geleceğe ciddi bir yatırım.  CHP ise tam bir şaşkınlık içinde… Yenilik derken Ergenekon’dan aday gösterebiliyorlar. Çelişkiler sürüyor.”

 

AK PARTİ TABANIN SESİNE KULAK VERDİ

 

Fazilet Partisi eski Mersin Milletvekili Mehmet Emin Aydınbaş: “AK Parti’nin seçtiği adaylar, milletten yana taraf olduklarının göstergesidir. Tabanın isteklerine karşılık verilmiş, anayasa yapımı konusunda kararlılık gösterilmiştir. MHP’de ciddi bir değişim yok. Tabanın talepleri yine dikkate alınmadı. CHP ise ne yaptığını bilmiyor. Gelenek ile yenilik arasında sıkışmış durumda. AK Parti yüzde 46, CHP 22, MHP ise yüzde 9 dolayında oy alır.”

 

TBMM’DE İYİ ÇALIŞMALARA İMZA ATILACAK

 

CHP Hatay eski Milletvekili Züheyir Amber: “Tüm partilerde bir yenilik ve gelişim var. Bu değişimin başarı getireceğini düşünüyorum. Yeni arkadaşlar çok iyi çalışmalara imza atarak, parlamentoda kalıcı işler yapacaklar.”

 

AKİT- 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.