Düğünde Korucu Dehşeti 6 Ölü

Düğünde Korucu Dehşeti 6 Ölü

Van'ın Başkale ilçesi Esenyamaç köyünde bir düğünde mezra sakinleri arasında kız kaçırma sebebiyle çıkan silahlı kavgada 6 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Kavgada, koruculara ait silahların kullanıldığı ileri sürüldü

 

Alınan bilgilere göre, Başkale Esenmayaç köyüne bağlı Dereboyu ve Sualtı mezrası sakinleri arasında 3 ay önce yaşanan bir kız kaçırma meselesi sebebiyle husumet bulunuyordu.

Aynı köyün Nenehatun mezrasında oturan Halil Akgün'ün düğününde iki mezra taraf karşıya gelince çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. İddiaya göre, taraflardan korucu olanlar silahlarına sarıldı. Olayda Erdem Atlı ile Vahdettin ve Yavuz Akkaya hayatını kaybetti. Yaralanan 4 kişi Başkale Devlet Hastanesi ile Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Köylüler arasındaki çatışmanın yaralılar hastaneye kaldırıldıktan sonra da sürdüğü ve çıkan olaylarda 3 kişinin daha öldüğü ileri sürüldü. İlçe Kaymakamı Yunus Kalaycı, köyde 3 ölü ve 3 yaralının olduğu yönünde bilgi üzerine köy muhtarı ile görüştüğünü belirterek, muhtarın bu bilgiyi doğruladığı ancak bunun resmi olmadığını kaydetti.

KÖYDEKİ KORUCU SİLAHLARI TOPLANACAK

Kaymakam Yunus Kalaycı, kavga haberi alınır alınmaz köye çok sayıda jandarma ekibinin sevk edildiğini anlattı. Köylerin giriş ve çıkışlarının jandarma tarafından tutulduğunu söyledi. Kavgada eden taraflarda korucu olan kişilerin bulunduğunu dile getiren Kalaycı, "Kavgada korucu silahlarının kullanılmış olması ihtimal dahilindedir. Daha büyük bir olay olmaması için her iki mezradan korucu silahlarının toplatılmasını kararlaştırdık." açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz mayıs ayında Mardin'in Mazıdağı'na bağlı Bilge köyünde yaşanan katliamda da korucuların silahından çıkan kurşunlarla 44 kişi hayatını kaybetmişti. Son olarak 4 Kasım'da Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde korucu olduğu öğrenilen bir aile, koruculuk yapan başka bir aileye saldırmış, olayda 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Etiketler :