Düğününe bir hafta kala toprağa verildi

Düğününe bir hafta kala toprağa verildi

Helikopter kazasında şehit olan Emniyet Bilgi İşlem Şube Müdürü Ragıp Ali Bilgen, oğlu Abdullah Tarık Bilgen ve Pilot Başkomiser Murat Güçlü dualarla uğurlandı.

elikopter kazasında şehit olan polisler son yolculuğuna uğurlandı. Kazada şehit olan İstanbul Emniyeti Bilgi İşlem Şube Müdürü Ali Ragıp Bilgen (41), oğlu Abdullah Tarık Bilgen (9) ve Pilot Başkomiser Murat Güçlü'nün (30) cenazeleri Fatih Camii'nde kılınan namazın ardından dualar eşliğinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

ŞEHİT POLİS 'İKİNCİ DÜĞÜN'E

Fatih Camii'ne getirilen şehitlerin cenazelerinde gözyaşları sel oldu. Şehit yakınları tabutlara sarılarak ağlarken, şehit Pilot Başkomiser Murat Güçlü'nün nişanlı olduğu ve bir hafta sonra evleneceği öğrenildi. Güçlü'nün nişanlısı Rumeysa Tekelioğlu, Güçlü'nün düğünde giyeceği damatlığı tabutun üstene sererek "Bir hafta sonra evlenecektik. O Mecnun'du, ben Leyla'ydım" diye ağıt yaktı.

TEK HAYALİ PİLOT OLMAKTI

Helikopterde bulunan 9 yaşındaki Abdullah Tarık Bilgen'in, Bilgi İşlem Müdürü Ali Ragıp Bilgen'in tek oğlu olduğu öğrenildi. Babasıyla birlikte ölüme uçan küçük Tarık'ın, büyüyünce pilot olmayı hayal ettiği öğrenildi. Tarık Bilgen'in, evinde birçok helikopter ve uçak maketi bulunduğu, babasına da kendisini helikoptere bindirmesi için ısrar ettiği belirtildi. Fatih Camii'ne getirilen cenazeleri gören Ragıp Ali Bilgen'in annesi Ayşe ve eşi Ayşe Bilgen, gözyaşlarına hâkim olamadı. Bilgen'in karısı Ayşe Bilgen, eşi ve oğlunun tabutlarına sarılarak, "Baba oğul yine ayrılmadılar. Birlikte cennete uçtular" diye ağıt yaktı.

"ONLAR DİRİDİRLER"

Hükümet adına törende olduğunu belirten Devlet Bakanı Egemen Bağış şehitlerin davalarını arkadaşlarının devam ettireceğini belirterek, "Bizim inançlarımıza göre onlar ölü değil Rabb'leri katında diridirler" dedi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Tek tesellimiz bir müdürümüzün yaralı olarak kurtulması oldu" derken, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise "Emniyet teşkilatı olarak her zaman görevimizin başında olacağız" diye konuştu. İstanbul Emniyeti Vatan Caddesi yerleşkesinde yapılan törenin ardından şehit Ragıp Ali Bilgen ve oğlu Abdullah Tarık Bilgen, defnedilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne gönderilirken, şehit Murat Güçlü'nün cenazesi de defnedilmek üzere memleketi Konya'ya gönderildi.

 

'Uçmak istedin yavrum'

Düşen helikopterde hayatını kaybedenlerden THY Uçuş Akademisi 2. pilot adayı Mehmet Oray Sarıçay'ın (31) cenazesi memleketi Bilecik'te toprağa verildi. Şehit annesi Nevin Sarıçay, "Çok uçmak istedin, çok uçtun yavrum. Ağlamayın, onun isteklerini yerine getirin, ne olur ağlamayın, üzmeyin oğlumu üzmeyin" diyerek oğlunun tabutuna sarıldı. Babası Ali Sarıçay ayakta durmakta zorlanırken, dedesi Abdullah Bandırmalıoğlu da torununun tabutunun başından ayrılmadı.

 

ENKAZ SUDAN ÇIKARILDI

Denize düşen polis helikopterinin enkazı, sudan çıkartıldı. Havanın kararması üzerine önceki gün 19.30 sıralarında çalışmalara ara veren Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi ekipleri, dün sabah saatlerinden itibaren helikopterin enkazını sudan çıkartmak amacıyla yeniden çalışmaya başladı. Yürütülen çalışmalar sonucu sudan çıkartılan helikopter enkazı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir motora yükledi. Üzeri brandayla örtülen helikopter, incelenmek üzere Balat'taki Deniz Polisi Amirliği'ne götürüldü. Belediyeye ait motora, Deniz Polisi'ne ait bir bot da eşlik etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.