Dul kadına maaş mayısta

Dul kadına maaş mayısta

Eşi vefat eden, sosyal güvenlik kuruluşlarından aylık almayan 100 bin kadına ayda 250 liralık ödeme mayısta başlıyor. Uygulamanın maliyeti aylık 25 milyonu bulacak

Hükümet dul kadınlara maaş ödemesine başlıyor. Muhtaç durumda olan, sosyal güvenlik kuruluşlarından aylık almayan 100 bin kadına bu ay 250 lira ödeme yapılacak. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, kadınlara ayda 250 TL olmak üzere, iki ayda 500 TL ödeme yapılacağını belirterek, "Bu ay, 100 bin kadına yapılacak ödeme 25 milyon TL yapıyor. Toplamda yaklaşık 250 bin başvuru bekliyoruz. Başvuru yapanın ikamet ettiği yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti kimin yardım alacağına karar verecek" dedi. Oya Eronat, kocası ölen bir kadının hiçbir geliri yoksa ne kadar perişan olduğunun bilindiğini ifade ederek, bu kadınların belli bir yaştan sonra iş bulma imkanı da bulamadıklarını kaydetti.
 
ERKEĞİ RAHATLATACAK
 
"Ekonomik bağımsızlığını kazanmamışsa, yeterli eğitimi yoksa; kadınlarımızın durumunu düşünmek bile korkutuyordu açıkçası" diyen Eronat, bu yardımın erkekleri de rahatlatacağını söyledi. Eronat, "Bir erkek, eşinin sosyal güvencesi yoksa veya eşi o sosyal güvenceyi hak etmemişse, 'ben ölürsem eşime ne olacak' diye aklı hep eşinde kalır. Bu yardımla kadınlarımız gelecek korkusunu, erkekler de 'ölürsem eşim ne yapacak?' korkusunu yüreğinden atacak" dedi. Eronat, A K Parti olarak bu tip sosyal politikalara parmak basan bir parti olduklarını belirterek, bu ödemelerin toplumda büyük rahatlama sağlayacağını kaydetti. Eronat, "Ancak eşi vefat eden kadının tekrar evlenmesi durumunda aylık kesiliyor. Yılda bir yapılan sosyal sorgulamalarda, muhtaçlık durumunun ortadan kalkması halinde de ödemeler durdurulacak" dedi.
 
Kaynak: SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.