Dün, Bugün Yarın’ıyla Din Eğitimi

Dün, Bugün Yarın’ıyla Din Eğitimi

Tohum Dergisi’nde ‘Dün, Bugün Yarın’ıyla Din Eğitimi

İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER)’in yayın organı Tohum Dergisi Eylül-Ekim sayısıyla okuyucusuyla buluştu. 137. sayısına ulaşan derginin dosya konusu ise “Türkiye’de Dini Eğitimin Geldiği Nokta”. Özellikle 28 Şubat sonrası dönemin incelenerek sayfalara taşındığı dergide din eğitiminde imam-hatiplerin rolünden, kuran kurslarına, ilahiyat müfredatından devletin din eğitiminde izlediği sürecin değerlendirmesine kadar birçok konuda yazı ve röportajlar yer alıyor. Özelikle son yıllarda kaybolan hafızlık müessesesine de vurgu yapılan Tohum Dergisi’nin yazarlarından Prof. Dr. Bekir Topaloğlu ilahiyat fakültelerindeki eğitimi ele alırken, yazılarıyla Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır, Dr. Mehmet Korkmaz, Şaban Karaköse, Hüseyin Karaca gibi birçok isim din eğitimine mercek tutuyor.

“Din Eğitimi ve Öğretimi” ve “Türkiye’de Din Eğitimi” kitaplarının da yazarı olan Prof. Dr. Halis Ayhan ile Rabia Ayaz’ın yaptığı röportaj din eğitimi ile ilgili kavramları yerli yerine koymak açısından geniş bir pencere açıyor.

Dini eğitimin yurtdışındaki örneklerle karşılaştırıldığı bir dosyanın da yer aldığı 137.sayının nostalji köşesinde 60’lı 70’li yılların ramazan aylarından bir rüzgâr sizleri bekliyor.

Yeni albüm hazırlıkları içinde olan usta kanun virtüözü Göksel Baktagir ile Ayşe Çoban’ın söyleşisi, Cihan Aktaş’ın mor çiçekli hikâyesi ve imam-hatiplilerin anayasa referandumuna neden evet dediklerinin gerekçesi Eylül-Ekim sayısının gündemleri arasında…

İbrahim Özdabak’ın karikatürüyle çizgilere anlam giydirdiği, editörlüğünü İsmihan Şimşek’in yaptığı Tohum Dergisi’nin İHL Derneği tanıtımında ise sadece hanımlardan oluşan yönetim kadrosuyla diğer İHL derneklerinden farklı bir tabloya sahip Kazım Karabekir İHL Mezunları ve Mensupları Derneği (K-DER) yer alıyor…

Dergiye www.onder.org.tr ve tohumdergisi@onder.org.tr adresinden,

0 212 519 09 53–519 12 76 nolu telefonlardan ulaşabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :