Dün elini öptüler, bugün bombalıyorlar

Dün elini öptüler, bugün bombalıyorlar

Daha düne kadar petrol çıkarları için Kaddafi’nin elini öpen Batılı liderler, besleyip büyüttükleri diktatörün kafasına bomba yağdırıyor... Irak'ta olduğu gibi olan Sivil masum halka OLUYOR

Libya'da Kaddafi yönetimine karşı uluslararası koalisyonun operasyonu başladı. ABD ve Fransa’nın başını çektiği batılı ülkeler Libya’ya müdahale için düğmeye basmasıyla birlikte, Libya havadan ve denizden yoğun ateş altına alındı.

Operasyonun mimarları ise Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ve ABD Başkanı Barack Obama...

Libya ile 120 milyar dolarlık anlaşma imzalayan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, geçtiğimiz yıl G-8 zirvesinde Libya lideri Kaddafi’nin elini öpmüştü. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ise, Kaddafi’yi askeri törenle karşılamış, Kaddafi çadırını Paris’e kurmuştu. G8 zirvesinde ise Obama ile Kaddafi bir araya gelmiş, sıcak ve samimi bir görüşme gerçekleştirmişlerdi. ABD eski Başkanı George Bush da, dünyada barışı sağlamak için Libya lideri Albay Muammer Kaddafi ile birlikte çalışmak istediğini söylemiş, Kaddafi'den de memnuyiyet duyduğunu ifade eden açıklama gelmişti.

Ancak halk ayaklanması ile birlikte işler değişti. Halk kendi kaynaklarına sahip çıkmak için mücadeleye başlayınca, Kaddafi'nin koltuğu sallanmaya başladı. Kaddafi'nin çıkarlarının zedelenmesi Batı ile eşdeğerdi. Çünkü ortada petrol vardı. Ve Halkın tercihi ile Kaddafi'nin gitmesi Emperyalist ülkeler için büyük bir tehlike arz ediyordu. Libya'nın bağımsızlılığı onların bağımlılığı anlamı taşıdığından kendi yarattıkları diktatörü vurmaya başladılar. Aynı Irak'ta olduğu gibi. "Demokrasi ve insan hakları götürüyoruz" diyerek işgal hareketine başladılar.

 

Kaynak :Prizmahaber 

Etiketler :