Dündar bile Hilmi Özkök'e çattı!

Dündar bile Hilmi Özkök'e çattı!

Arena'da Uğur Dündar'a konuk olan emekli Oramiral Atilla Kıyat'dan orduda yaşananlara dair şoke eden açıklamalar. Kıyat'dan Hilmi Özkök'e çağrı var!

Gündemdeki darbe ve ordu eksenli gerilim giderek tırmanırken emekli Kor Amiral Atilla Kıyat'da ilginç açıklamalarla Arena'ya damgasını vurdu. Kıyat, emekli Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e yaptığı çağrıda 'Çık ve anlat herşeyi' dedi.

Pazartesi günü yayınlanacak olan Arena'dan bir kesitin Star Haber'de sunulduğu röportajda Atilla Kıyat, 2003 ile 2005 arasında orduda üst düzey komutanlar arasında bir güvensizlik ve iç çatışmalar yaşandığını söyledi. Bunların halka anlatılması gerektiğini söyleyen Kıyat, Himi Özkök'e de özel bir çağrıda bulundu.

"Sarıkız vs. Belli ki bir şeyler yaşanmış. Kabağın bu arkadaşların başına patlamış. Ben tekrar çağrı yapıyorum. Sadece bir tanesi komutanım diğerleri arkadaşlarım. Lütfen sayın komutanlar şu 2003-2005 arasında TSK'da neler yaşandı?  Bunu şeffaf olarak bu topluma anlatmak size düşer. Bu ilk başta, (ki benim de komutanımdır) Genelkurmay Başkanı Sayın Hilmi Özkökt'ür. kendisi demokrat yapıya sahiptir. Sayın Özkök komutanım, siz bu yaşananları biliyorsunuz, bunları bildiğinize göre şu anda hapiste yatan, yatma potansiyeli olarak gösterilen şahıslar, onların eşleri ve çocuklarının düştüğü durum, intihar edenler, bundan öte ülkeye karşı sorumluluğunuz, silahlı kuvvetlere karşı sorumlululğumuz var.  

EVİNİZDE NASIL RAHAT UYUYABİLİYORSUNUZ?

Kıyat'ın konuşmaları bununla da sınırlı değil. Kıyat çok değer verdiği komutanı Hilmi Özkök'e hitaben konuşmasına şöyle devam ediyor: Bugün silahlı kuvvetler erozyona uğruyorsa, sizin o yıllarda yaşadığınız birbirinize karşı güvensizliğinizin hiç mi payı yok? Nasıl evlerinizde rahat uyuyabiliyorsunuz? Çıkın konuşun. Türkiye gerçekleri bir an evvel öğrenmelidir. Yoksa bu iş yargıya kaldı. Dev Sol davası gibi 30 yıl sürerse ne olacak?"


UĞUR DÜNDAR'DAN HİLMİ öZKÖK'E İLGİNÇ GÖNDERME!
Atilla Kıyat'ın açıklamalarından sonra söz alan Uğur Dündar'da Hilmi Özkök'ü hedef alan ilginç bir eleştiride bulundu. Dündar, Hilmi Özkök'ün, Çetin Doğan'ın açıklamalarına cevaben söylediği 'Önce lafa bakarım laf mı diye. Sonra söyleyene bakarım adam mı diye' sözlerine göndermede bulundu.

'Evet sevgili izleyiciler. Görüldüğü gibi Mevlana'dan şiirler okuyarak geçiştirilecek bir durum söz konusu değil. Çok vahim bir tablo ortaya çıkıyor.'

Ancak burada Dündar'a hatırlatmamız gereken bir detay var. Hilmi Özkök'ün söylediği söz Mevlana'ya ait değil. Kurtlar Vadisi'nin dolaşıma soktuğu ve Nihat Doğan'a kadar ağızlarda sakız edilen bu 'veciz' sözün Mevlana'yla bir ilgisi yok. Uğur Abi'nin bilgisine!
 


GAZETECÄ°LER 2
Uploaded by serhat-serdar. - News videos from around the world.

Etiketler :