Dündar'ın postal sevgisi

Dündar'ın postal sevgisi

Doğan medya grubundan kovulan gazeteci Uğur Dündar, 28 Şubat sürecine sahip çıktı.

SKY Türk 360 ekranlarında yayınlanan 50 Dakika'ya konuk olan Uğur Dündar canlı yayında Korcan Karar'ın sorularını yanıtladı. Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tahliyelerini değerlendiren Dündar, 28 Şubat süreciyle ilgili ilginç bir çıkış yaptı. 'Ben 28 Şubat'ta yaptığım bütün haberlerin altına bugün de imza atarım ' diyen Dündar 28 Şubat'a sahip çıktı.

28 Şubat soruşturması kapsamında hedef gösterilmesine aldırmadığını kaydeden Uğur Dündar, 28 Şubat sürecinde yaptığı bütün haberlere sahip çıktı. Şemdin Sakık'ın ifadesini haber yapış hikayelerini anlatan Dündar ' Bize gelen belgede andıç yazmıyordu, Şemdin Sakık'ın ifadesi olarak geldi o belge' dedi. Dündar sözlerini şöyle sürdürdü:

ANDIÇLARI GAZETECİLER YAPIYOR

'Ben 28 Şubat'ta yaptığım bütün haberlerin altına bugün de imza atarım. Sonra da karşısına geçer mışıl mışıl olurum. O kadar rahatım. Bizi andıççı olmakla suçluyorlar. Andıçla linç etmeye kalkıyorlar. İki meslektaşımız o andıçın hedefi oldu. Ama o arkadaşlarımızın çalıştığı gazete ilk olarak Şemdin Sakık'ın ifadesinin yayınlanacağını duyurdu. Şemdin Sakık gibi önemli bir ismin ifadesi ele geçmiş. Ayrıca o belgeler bize andıç olarak değil Şemdin Sakık'ın ifadesi olarak geldi. Kaldı ki biz gazetecilik ne gerektiriyorsa yaparak belgeyi yayınladık. Adı geçen meslektaşlarımıza ulaşmak için. Hatta ben Şemdin Sakık'la röportaj yaparak iddiaları kendisine de sormak istedim. Ama izin vermediler. Son dakikada 'uygun görülmedi' denilerek iptal ettiler. Yaşar Büyükanıt izin vermedi hatta. Ben orada üzerime düşeni fazlasıyla yaptığımı düşünüyorum. '

GELECEK NESİLLER BUNLARIN MEZAR TAŞLARINA TÜKÜRECEKLER

Dündar 28 Şubat sürecinden hesap soran meslektaşlarına da sert çıktı. 'Gelecek nesiller bunların mezar taşlarına tükürecekler. ' diyen Uğur Dündar 'Şimdi Genelkurmay yapmıyor andıçı. Meslektaşlarımız yapıyor. Oturuyorlar liste yazıyorlar. Şunlar şunlar tutuklanacak diye. Neden 28 Şubat'ta yaptıkları yüzünden. 28 Şubat sürecinde ben Susurluk döneminde ölümle tehdit edildim neredeydiniz o zaman? Ayhan Çarkın çıktı açıkladı. Mesut Yılmaz bana 1,5 yıl mesleğimi yaptırmadı. Neredeydiniz o zaman ey meslektaşlar? Biz intikam peşinde koşmayız ama unutmasınlar ki gelecek nesiller bunların mezar taşlarına tükürecekler. ' diye konuştu.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.