Dunga'nın vazgeçilmezleri

Dunga'nın vazgeçilmezleri

Takımda çok sayıda yetenekli oyuncu barındıran Sambacılar'ın teknik patronu Dunga'ya göre ise takımın iki anahtar ismi var.

2010 Dünya Kupası'nda çok sayıda otoritenin şampiyonluk adayı Brezilya. Takımda çok sayıda yetenekli oyuncu barındıran Sambacılar'ın teknik patronu Dunga'ya göre ise takımın iki anahtar ismi var. "Takım Ruhu" ve "Çok çalışma".

Milli Takım'ın başında bulunduğu süre henüz 4 yıla ulaşmayan Dunga, bu süre zarfında Brezilya'yı bireysel oyun tarzından uzaklaştırıp takım oyununu ön plana çıkarmak için var gücüyle çalıştı. Bu çabasından ötürü ise Ronaldinho, Alex de Souza, Neymar ve Paulo Henrique gibi isimler, kulüp takımlarındaki başarılı performanslarına rağmen milli takıma davet edilmediler. Bu isimlerin yerine Kleberson, Gilberto Silva ve Josue gibi isimler milli takımda yer buldular.

Tarih boyunca hep hücum oyuncularıyla bilinen Brezilya'da artık, kaleci Julio Cesar ve savunma oyuncuları Maicon ile Lucio takımın kilit isimleri olarak gösteriliyor.

Brezilya tarihinin unutulmaz isimlerinden olan eski kaptanlardan Socrates, yeni Brezilya için "Maalesef Dunga, yaratıcılığın ön planda olduğu Brezilya futbol kültüründen farklı bir takım kurdu" diyerek görüşlerini dile getirdi.

Herhangi bir ülke milli takımında doğrudan ilk 11'de kendisine yer bulması beklenen ancak Dunga'nın Brezilya Milli Takımı'nda kendisine fazla yer bulamayan Dani Alves, bu durumun kendisi için sıkıntı yaratmadığını, sonuçta Dunga'nın tercih yapan isim olduğunu ifade etti.

reuters

Etiketler :