Dünya bu hırsızlık haberini konuşuyor

Dünya bu hırsızlık haberini konuşuyor

Türkiye olarak her türlü hırsızlık haberini gördük. Ancak böyle bir hırsızlık dünya tarihinde ne görüldü ne duyuldu.

Malezya’da askeri hava üssünden bir savaş uçağının 14,5 milyon dolarlık motorunun çalınması ülke gündemini sarstı. Motorun çalındıktan sonra Güney Amerika’da bir şirkete satıldığı iddia ediliyor.

Malezya Savunma Bakanı Ahmad Zahid Hamidi, 14,5 milyon dolarlık motorun hava üssü ve ülkeden çıkarılması için bir şirket kiralandığını ifade etti. Hamidi, savaş uçağı motorun çalınması ve ülke dışına çıkarılmasında sorumlu aracı şirketin ismini açıklamazken, “Bakanlık olarak olayın üzerine gidiyoruz. Bu şirket hakkında hukuksal olarak, gerekenler yapılacak.” dedi. Malezya Savunma Bakanı, Hava Kuvvetleri’nde olay ile ilgili suçluların da bulunacağını kaydetti.

Malezya Hava Kuvvetleri yetkilileri savaş uçağı motorunu çalındığını geçen sene yapılan rutin kontrollerde ortaya çıkarmıştı. Gizli tutulan bu olay, ülkede İngilizce yayın yapan New Straits Times’ın araştırması sonrası oraya çıktı. New Straits Times’ın pazar günü kamuoyuna duyurduğu bu olay ülke gündemine oturdu.

Öte yandan Malezya medyasında yer alan haberlere göre, olay ile ilgili dört kişinin tutuklandı bildirildi. Tutuklar arasında Malezya Hava Kuvvetleri personelinin de olduğu belirtildi.

 

Etiketler :