Dünya devleri Soma'yı unutmadı

Dünya devleri Soma'yı unutmadı

Manisa'ya bağlı Soma ilçesi'nde 13 Mayıs günü meydana gelen kömür madeni patlaması sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımız için dünyanın dört bir yanından geçmiş olsun mesajları geliyor

BARCELONA

İspanya La liga ekiplerinden Barcelona da bu üzücü olayda milletimizin yanında olduğunu hatırlatan bir yazıyı resmi Twitter hesabından paylaştı. Barcelona'nın İspanyolca yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verilmiş: "Barcelona olarak, Manisa'da meydana gelen kazadan etkilenen herkesi yanındayız."

LIVERPOOL

Manisa, Soma'da meydana gelen kazada hayatını kaybedenlerin aileleri başta olmak üzere, tüm Türkiye'ye başsağlığı dileriz. Yaralı olan kazazedelerin ise bir an önce sağlıklarına kavuşmaları umuduyla acil şifalar diliyoruz. Meydana gelen kaza sonucu madende mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarının da en kısa sürede başarıya ulaşmasını temenni ederiz.

BORISSA DORTMUND

Almanca, İngilizce ve Türkçe olarak paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'de meydana gelen maden ocağı kazasını öğrenmekten büyük üzüntü duymaktayız.

CHELSEA

"Bütün düşüncelerimiz özelikle Manisa'daki kazadan etkilenenler ve tüm Türkiye halkıyla birlikte."

SCHALKE 04

Almanya'nın en büyük maden yataklarının bulunduğu Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin takımı olan ve maden işçilerinin takımı olarak tanınan Schalke 04 ise Twitter hesabından Türkçe bir mesaj yayınlayarak "yanınızdayız" dediler.

SHEFFİELD UNİTED

İngiltere'nin köklü kulüplerinden Sheffield United takımı da Soma'da hayatını kaybeden madenciler için Twitter'dan bir taziye mesajı yayınladı; "Yöneticimiz Selahattin Baki'nin ülkesi Türkiye'de yaşanan maden felaketinde hayatını kaybedenlere taziyelerimizi ve en iyi dileklerimizi sunuyoruz."

PORTO

Manisa'da gerçekleşen felaketten dolayı Türk halkına geçmiş olsun diler. Acınız...

ATLETİCO MADRİD

Kulübün internet sitesinde, takım arkadaşı Mario Suarez'in teselli ettiği Arda Turan'ın fotoğrafıyla yayımlanan mesajda, "Türk futbolcu, ülkesinde, 200'den fazla insanın hayatına mal olan maden kazasından çok etkilendi. Bu sabah çok üzgün olduğu yüzünden okunuyordu. Atletico Madrid ve Arda Turan, patlama sonucu Soma'da hayatını kaybeden 200'den fazla insanın ailesinin acısını paylaşmaktadır" denildi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.