Dünya Halter Şampiyonası başladı.

Dünya Halter Şampiyonası başladı.

Antalya'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de katıldığı törenle başladı.

 

Antalya'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de katıldığı törenle başladı.

Şampiyonanın gerçekleştirildiği Antalya Expo Center'de düzenlenen açılış törenine, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in yanı sıra AntalyaBüyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Uluslararası Halter Federasyonu Başkanı (IWF) Tamas Ajan, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş ile sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Törenin başında şampiyonaya katılan tüm ülkelerin bayraklarının geçişi izlendi. Bayrak geçişinin ardından İstiklal Marşı okundu.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, konuşmasına, şampiyonaya katılan ülkelerin temsilcileri ve sporcularını selamlayarak başladı. Antalya'da her yıl 183 ülkeden 10 milyondan fazla insanın tatilini geçirdiğini, kentin şimdi de dünya halter ailesinin mensuplarını ağırladığını kaydeden Şahin, bundan kendisinin de mutluluk duyduğunu söyledi.

Organizasyonun Antalya'nın sporturizminebüyük katkı sağlayacağını dile getiren Şahin, bu nedenle Uluslararası Halter Federasyonu ile Türkiye Halter Federasyonu yöneticilerine teşekkür etti.

Türkiye'nin özellikle son yıllarda önemli gelişmelerle sporda atağa kalktığını, son olarak da birkaç gün önce Dünya Basketbol Şampiyonası'nı gerçekleştirdiğini kaydeden Şahin, Antalya'nın da Dünya Halter Şampiyonası organizasyonunu başarıyla tamamlayacağına inandığını vurguladı.

Türkiye'nin, Dünya Halter Şampiyonası ile yeni bir organizasyona daha ev sahipliği yapmanın kıvancını taşıdığını ifade eden Şahin, ''Memnuniyetle ifade etmeliyim ki, Türkiye daha büyük organizasyonlara muktedirdir. 2020 Olimpiyatları'nı da İstanbul'da düzenlemeyi istiyoruz. Umarım bunu da başaracağız'' dedi.

Sporun dünya barışına katkıda bulunduğunu, insanlar arasındaki dostluğu ve kardeşliği pekiştirdiğini kaydeden Şahin, Antalya'da düzenlenen şampiyonanın da dünya barışına katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Dünyada farkı ülkeler, milletler ve farklı kültürde milyarca insanın yaşadığını hatırlatan TBMM Başkanı Şahin, ''Tüm bu farklılıklar içerisinde insanların anlaşabileceği bir tek dil var, bu da spor dilidir. Antalya da buna katkı sağlayacak'' diye konuştu.


-SPOR ÜLKESİ TÜRKİYE-


IWF Başkanı Tamas Ajan da Türkiye'nin bir spor ülkesi, Antalya'nın da spor, kültür ve turizmin cenneti olduğunu söyledi. Ajan, Türkiye'nin önümüzdeki 16 yıl içinde kesinlikle bir olimpiyat oyunu düzenleyeceğine inandığını vurguladı.

Türkiye'nin halterde çok önemli dünya şampiyonları yetiştirdiğini belirten Ajan, Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu'nun olimpiyatlarda üç defa üst üste altın madalya kazandırdıklarını dile getirdi.

Ajan, ''Tüm dünya Türkiye'nin ne kadar büyük bir ülke olduğunun farkında ama ben şampiyonaya katılan 81 ülke adına halter sporuna verdiğiniz destekten ötürü teşekkür ediyorum'' dedi.

Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş da Dünya Halter Şampiyonası'nı Antalya'da düzenlemekten gurur duyduğunu belirterek, 2006 yılında bu organizasyonun Türkiye'de yapılmasına karar veren IWF'ye teşekkür etti.

Şampiyonaya 81 ülkeden 561 sporcununkatıldığını belirten Akkuş, sloganlarının ''2012 Londra Olimpiyatlarına ilk adım'' olduğunu kaydetti.

Şampiyonada dünyanın en iyi haltercilerinin podyuma çıkacağını belirten Akkuş, ''Sporcular, dünya barışına katkı sağlamak ve uluslararası dostluğu pekiştirmek için de yarışacaklar'' diye konuştu.

Akkuş, şampiyonanın TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in himayesinde gerçekleştirildiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Şahin, yeniden kürsüye gelerek, başarı dilekleriyle Dünya Halter Şampiyonası'nı açtı. Şahin, şampiyona organizasyonu için Uluslararası Halter Federasyonu Başkanı Tamas Ajan, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş ile Antalya'daki yöneticilere plaket verdi. Halter Federasyonu Başkanı Akkuş da Şahin'e plaket sundu.

Açılış töreninde Karizma Show adı verilen grup da akrobasi gösterisi yaptı.

2012 Londra Olimpiyatları için kota müsabakalarının ilki olan şampiyonada, 81 ülkeden 561 sporcu mücadele edecek. Şampiyonanın yarın ilk gününde sporcular, bayanlarda 48 ve 53, erkeklerde de 56 kilogramda podyuma çıkacak. Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu Nurcan Taylan ve Olimpiyat ikincisi Sibel Özkan, 48 kilogramda madalya arayacak. Şampiyona 26 Eylülde sona erecek.

Etiketler :