'Dünya kara savaşına sürükleniyor'

'Dünya kara savaşına sürükleniyor'

Rusya, Batılı ülkelerinin, Libya'ya askeri danışmanlar gönderme planıyla BM Güvenlik Konseyi kararını aştığını ve dünyayı kara savaşına sürüklediğini bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ziyaret için bulunduğu Slovenya’da düzenlediği basın toplantısında, "Uluslararası toplumu kara savaşına çeken Libya’daki son gelişmelerden mutlu değiliz. Bunun tahmin edilemeyen sonuçları olabilir" dedi.

Lavrov, "bazı ülkelere nasıl ilk önce eğitmenlerin ardından askerlerin gönderildiğini ve ardından iki taraftan yüzlerce kişinin öldüğünü unutmadıklarını" kaydetti.

Libya’da sivilleri koruma gerekçesiyle askeri harekatı başlatan önde gelen koalisyon ülkelerinden Fransa, İngiltere ardından da İtalya, dün, muhalif güçlerin örgütlenmesi ve NATO hava harekatına destek için Libya’ya askeri yetkililer göndereceklerini açıklamıştı.

Bu adımlarının BM Güvenlik Konseyi kararına aykırı olmadığını savunan İngiltere, Libya’ya bir askeri danışmanlar ekibi, Fransa askeri irtibat subayları, İtalya da muhaliflere destek için askeri eğitmenler göndereceğini bildirmişti.(aa

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.