Dünya Kupası finali: Almanya - Arjantin (Yayın: TRT)

Dünya Kupası finali: Almanya - Arjantin (Yayın: TRT)

FIFA Dünya Kupası finalinde Almanya ile Arjantin karşı karşıya geliyor. Şampiyonluk maçı 22:00'de Maracana Stadı'nda.

Rio de Janeiro kentindeki tarihi Maracana Stadı'nda oynanacak mücadelede İtalyan hakem Nicola Rizzoli düdük çalacak.
Arjantin'de sakatlığı nedeniyle yarı finalde Hollanda karşısında forma giyemeyen Angel Di Maria'nın final maçında oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyor. Almanya'da ise sakatlanarak turnuvayı kapatan 22 yaşındaki savunmacı Shkodran Mustafi dışında eksik bulunmuyor. Maçı TRT canlı olarak verecek. Hür Haber de TRT yayınını online izlemek isteyenler için sağlayacak...

"FAVORİ BİZ DEĞİLİZ"

Arjantin Teknik Direktörü Alejandro Sabella, FIFA Dünya Kupası finalinde karşılaşacakları Almanya'nın avantajlı taraf olduğunu söyledi. Sabella, Hollanda'yı penaltı atışlarıyla 4-2 yenerek eledikleri maçın ardından bazı oyuncuların çok yorulduğunu ve çeşitli sakatlıkları bulunduğunu belirtti.

"TARİH YAZABİLİRİZ"

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ise Güney Amerika'da düzenlenen FIFA Dünya Kupalarında Avrupa takımlarının şimdiye kadar zafere ulaşamadığını belirterek, Arjantin'i yenip tarih yazabileceklerini söyledi. Yarı finalde Breziya'yı 7-1 yendikleri maçla Arjantin arasındaki final karşılaşmasının çok farklı olacağını belirten Löw, "Arjantin çok güçlü bir takım. Derli toplu oynuyorlar ve defansta çok daha iyi organize oluyorlar. Bizi çok zorlu bir karşılaşma bekliyor" ifadesini kullandı.

FİNAL RİO DE JANERİO'DA

Festival ve ismini taşıyan karnavalıyla bilinen Brazilya kendi Rio de Janerio'dan bir manzara. Maç yayınını yapacak olan TRT izleyenlere şehir ve final maçıyla ilgili önemli görüntüler aktaracak.. Maç yayınını TRT kaynaklı olarak Hür Haber'den ulaşabileceksiniz.



Tangocular'da gözler Lionel Messi'nin üzerinde olacak. Kariyerinde Dünya Kupası zaferi bulunmayan yıldız oyuncu, kupayı kaldırarak koleksiyonundaki bu eksiği gidermeye çalışacak. Messi'nin turnuvada dört golü bulunuyor. Panzerler'de ise Thomas Müller ön plana çıkıyor. Şu ana kadar rakip fileleri beş kez havalandıran Müller, altı gollü Kolombiyalı James Rodriguez'i yakalayıp turnuvada üst üste ikinci kez gol krallığına ulaşmak istiyor.

TAKIMLARA VE KUPAYA BAKIŞ

Turnuva tarihinde bugüne kadar Güney Amerika'da düzenlenen hiçbir Dünya Kupası'nı bir Avrupa takımı kazanmadı.
Dünya Kupası finalinde, geliştirilen yeni bir teknoloji sayesinde 360 derecelik ultra HD kameralarla ilk kez kaydedilecek.
Almanya, G Grubu lideri olarak adını ikinci tura yazdırdı. 'Panzerler', Portekiz'i 4-0, ABD'yi 1-0 mağlup ederken, Gana ile 2-2 berabere kaldı ve yedi puanla liderliği elde etti. İkinci turda Cezayir'i uzatmalarda 2-1 ile geçen Almanlar, çeyrek finalde Fransa'yı 1-0, yarı finalde ise Brezilya'yı 7-1 gibi tarihi bir skorla devirdi. Almanya şimdiye kadar 17 gol atıp dört gol yedi.

F Grubu'nda üçte üç yaparak dokuz puan toplayan Arjantin, Nijerya'nın önünde lider olarak ikinci tura yükseldi. Grupta Bosna Hersek'i 2-1, İran'ı 1-0, Nijerya'yı 3-2 yenen Güney Amerika temsilcisi, ikinci turda İsviçre'yi uzatmalarda 1-0, çeyrek finalde de Belçika'yı 1-0'lık skorla geçti.

'Tangocular' yarı finalde ise Hollanda'yı penaltılarda 4-2 yenerek finale çıktı. Arjantin, sekiz gol atıp üç gol yedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.